ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την μεγαλειώδη λαϊκή καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής

Η ΕΛΕΠΑ χαιρετίζει κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα που συμμετείχαν στην στάση εργασίας και στην σημερινή μαζική συγκέντρωση εργατικών σωματείων, επιτροπών αγώνα, συλλόγων φοιτητών και άλλων φορέων απαιτώντας την καταδίκη των ναζί εγκληματιών.

Η σημερινή δικαστική απόφαση επικύρωσε τη λαϊκή ετυμηγορία, δικαίωσε την οικογένεια του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν, τους Αιγύπτιους αλιεργάτες και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στη Ζώνη. Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση για το μίσος της απέναντι σε αγωνιστές εργάτες, μετανάστες και κατατρεγμένους. Απαιτούμε να επιβληθούν οι αυστηρότερες ποινές.

Δεν είναι η αστική δικαιοσύνη που καταδικάζει το φασισμό αλλά ο ίδιος ο λαός, το οργανωμένο εργατικό κίνημα και τα σωματεία που 7 χρόνια τώρα όργωσαν γειτονιές και χώρους δουλειάς δίνοντας σε όλα τα επίπεδα τη μάχη για την ανάδειξη του εγκληματικού χαρακτήρα της ΧΑ και την μάχη της απομόνωσης του φασιστικού δηλητηρίου.

Τα πανό και τα συνθήματα της συγκέντρωσης έδωσαν καθαρά τον τόνο: η εγκληματική φύση των φασιστών πηγάζει ακριβώς από την ιδεολογία τους. Είναι τα μαντρόσκυλα των αφεντικών. Αποτελούν γέννημα της σαπίλας του συστήματος της εκμετάλλευσης, του καπιταλισμού. Γι’ αυτό συνεχίζουμε βάζοντας στο στόχαστρο το σύστημα της εκμετάλλευσης που γεννά και θρέφει το φασισμό, που ξεζουμίζει εργάτες, νεολαία, μετανάστες, που αποτελεί τη μήτρα όπου επωάζεται το αυγό του φιδιού. Θα βρεθούμε απέναντι σε κάθε μελλοντική προσπάθεια να σηκώσουν κεφάλι οι δηλητηριώδεις αντιλήψεις και η δράση των φασιστών.

Το σχέδιο χτυπήματος και διάλυσης της σημερινής τεράστιας και συγκινητικής διαδήλωσης έπεσε στο κενό. Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη. Δεν υπάρχει κανένα άλλοθι για την επίθεση των ΜΑΤ με δακρυγόνα και αύρες σε αυτή τη μεγαλειώδη λαϊκή κινητοποίηση αξιοποιώντας το χιλιοπαιγμένο σκηνικό μιας ολιγάριθμης προβοκατόρικης ομάδας. Η συγκέντρωση συνεχίστηκε και πορεύτηκε μεταφέροντας το μήνυμα αισιοδοξίας και ανάτασης σε όλη την Αθήνα.

Κανένας εφησυχασμός! Καμία ανοχή στο ναζιστικό δηλητήριο!

Τους απομονώνουμε σε κάθε χώρο δουλειάς σε κάθε γειτονιά.

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά!

Δυναμώνουμε τον αγώνα!

Το ΔΣ