Στην συνείδηση του λαϊκού κινήματος η Χ.Α. αποτελούσε από την γέννηση της μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση, το μακρύ χέρι των μεγαλοεργοδοτών, γέννημα – θρέμμα του εκμεταλλευτικού συστήματος – του καπιταλισμού.

Χθες η λαϊκή ετυμηγορία επικυρώθηκε από την δικαστική απόφαση. Δικαίωσε τα θύματα του φασισμού, τον Παύλο, τον Λουκμάν, τους Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, τους Αιγύπτιους εργάτες. Δικαίωσε την ακούραστη και αταλάντευτη πάλη των σωματείων για «μπλόκο στους φασίστες» σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε γειτονιά.

Χαιρετίζουμε κάθε συνάδελφο που έδωσε το παρόν στις μαζικές συγκεντρώσεις καταδίκης των ναζιστών σε όλη την χώρα.

Η εγκληματική φύση των φασιστών πηγάζει ακριβώς από την ιδεολογία τους. Είναι τα μαντρόσκυλα των αφεντικών. Αποτελούν γέννημα της σαπίλας του συστήματος της εκμετάλλευσης, του καπιταλισμού. Γι αυτό δεν επαναπαυόμαστε. Βάζουμε στο στόχαστρο το σύστημα της εκμετάλλευσης που ξεζουμίζει εργάτες, νεολαία, μετανάστες, που αποτελεί τη μήτρα όπου επωάζεται το αυγό του φιδιού. Θα «τσακίσουμε» κάθε προσπάθεια να σηκώσουν κεφάλι οι δηλητηριώδεις αντιλήψεις και η δράση των φασιστών.

Απαιτούμε να επιβληθούν οι αυστηρότερες ποινές.

Τα μηνύματα δημοκρατίας από τις πολιτικές δυνάμεις που χρόνια εναγκαλιζόταν με τους φασιστές μόνο ως κοροϊδία μπορεί να φαντάζει. Μόλις λίγα δευτερόλεπτα πέρασαν από την ανακοίνωση της απόφασης και τα ΜΑΤ παρουσίασαν την δημοκρατία της Κυβέρνησης. Το σχέδιο χτυπήματος και διάλυσης της τεράστιας και συγκινητικής διαδήλωσης έπεσε στο κενό. Δεν υπάρχει κανένα άλλοθι για την επίθεση των ΜΑΤ με δακρυγόνα και αύρες σε αυτή τη μεγαλειώδη λαϊκή κινητοποίηση αξιοποιώντας το χιλιοπαιγμένο σκηνικό μιας ολιγάριθμης προβοκατόρικης ομάδας. Η συγκέντρωση συνεχίστηκε και πορεύτηκε μεταφέροντας το μήνυμα αισιοδοξίας και ανάτασης σε όλη την Αθήνα.

Κανένας εφησυχασμός! Καμία ανοχή στο ναζιστικό δηλητήριο!

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά!

Δυναμώνουμε τον αγώνα!

Το Διοικητικό Συμβούλιο

8/10/2020