Βάσει των αποφάσεων του ΔΣ, πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις σε Δυτικά (3/10/2020) και Βόρεια (6/10/2020) με τους συναδέλφους που ζουν και εργάζονται σε αυτές τις συνοικίες με τήρηση όλων των μέτρων προστασίας.

Υπήρξε πλούσια συζήτηση πάνω στα θέματα που απασχολούν τους συνάδελφους όπως τις συνθήκες εργασίας στους χώρους δουλειάς μπροστά στο 2ο κύμα πανδημίας και το αν παίρνονται στο χώρο δουλειάς μας τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Επίσης για την εντατικοποίηση που βιώνουμε οι εργαζόμενοι με τις απλήρωτες υπερωρίες, τις ασφυκτικές προθεσμίες, την εφαρμογή της τηλεργασίας και τις επιπτώσεις στην ζωή μας. Η συζήτηση που έγινε δεν περιορίστηκε, όπως ήταν φυσικό, μόνο στο τι βιώνουμε σαν εργαζόμενοι στον χώρο δουλειάς μας αλλά σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Ιδιαίτερα μπροστά στις εξελίξεις με την πανδημία αναδείχθηκαν πλευρές για το τι σύστημα Υγείας έχουμε ανάγκη σήμερα εμείς και οι οικογένειές μας. Αλλά και μπροστά στις εξελίξεις με τα σχολεία, προβλημάτισε το πως τα παιδιά μας θα μπορούν να μορφώνονται ολοκληρωμένα, θα έχουν ένα σχολείο που δεν θα τους “εξοντώνει” αλλά θα αντιστοιχίζεται στα όνειρα και τις ανάγκες τους. Αναδείχτηκε επίσης η ανάγκη συμμέτοχης στην συγκέντρωση την μέρα απόφασης της δίκης της εγκληματικής φασιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Οι συνάδελφοι, μέσα από πλούσιο προβληματισμό, κατέληξαν ότι καμιά λύση υπέρ των εργαζόμενων δεν μπορεί να δοθεί από υποσχέσεις κυβέρνησης και εργοδοτών ή του ΟΕΕ. Ο δικός μας δρόμος δεν μπορεί παρά να είναι μέσα από την συλλογική δράση με το σωματείο μας, βάζοντας στο επίκεντρο τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες, με βασικό μας στόχο την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Έχουμε πείρα πως μόνο με συλλογική δράση υπάρχουν κατακτήσεις για τους εργαζόμενους!

Σχεδιασμός για το επόμενο διάστημα

Δυτικά: Αποφασίστηκε η σταθεροποίηση των παρεμβάσεών μας στις εταιρίες ASD και Νικολάου, σε λογιστικά γραφεία στο Περιστέρι και το Αιγάλεω αλλά και προσπάθεια να πάμε σε νέους χώρους όπως την Λογιστική Εταιρεία Μπουρνάς στην Πετρούπολη με προσανατολισμό να επεκταθεί και στις υπόλοιπες περιοχές στα δυτικά. Αποκρυστάλλωμα της δουλειάς του προηγούμενου διαστήματος είναι η δημιουργία ομάδα συντονισμού της επιτροπής των Δυτικών ώστε από καλύτερους όρους να οργανώνεται συγκεκριμένο σχέδιο με εξορμήσεις και παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς που να συνδέεται με τα ιδιαίτερα προβλήματα αυτών των περιοχών.

Bόρεια: Αναδείχθηκαν δυνατότητες που υπάρχουν μέσα από την μόνιμη παρέμβαση στα βόρεια, αφού ήταν μια μαζική σύσκεψη που συμμετείχαν και νέοι συνάδελφοι. Αποφασίστηκε να οργανωθούν εξορμήσεις στα λογιστικά γραφεία που βρίσκονται στις περιοχές του Αμαρουσίου, της Ν.Ιωνίας και της Ν.Φιλαδέλφειας με προσανατολισμό να επεκταθεί και στις υπόλοιπες περιοχές στα βόρεια. Φυσικά ιδιαίτερο κομμάτι του σχεδιασμού στα βόρεια είναι και η παρέμβαση του σωματείου στις μεγάλες ελεγκτικές συμβουλευτικές εταιρίες που βρίσκονται σε αυτές τις περιοχές (PwC, EY, DT, KMPG).

Η συμμετοχή όλων των εργαζόμενων που είτε δουλεύουν είτε εργάζονται στις περιοχές αυτές μόνο χέρι βοήθειας θα δώσει στο δυνάμωμα της φωνής του σωματείου μας.

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσουμε το σωματείο μας, να απευθυνθούμε σε όλους τους συναδέλφους μας, να τους καλέσουμε να οργανωθούν στο σωματείο, να συμπληρώσουν την αίτηση εγγραφής και να την στείλουν στο elepa@elepa.gr .

Μένουμε Δυνατοί! Δεν μένουμε Σιωπηλοί!

Κατηγορίες: Δελτία Τύπου