Δελτίο Τύπου για τον προγραμματισμό του Σωματείου

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Λόγω των δυσμενών συνθηκών της περιόδου που διανύουμε το σωματείο μας προσαρμόζει τον προγραμματισμό του με στόχο να έρθει σε επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη αλλά και συναδέλφους του κλάδου, να συζητήσει την οργάνωση του αγώνα μας απέναντι στη βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει την υγεία και τα εργασιακά δικαιώματα μας.

Τώρα είναι ώρα ευθύνης για τον κάθε εργαζόμενο να πρωτοστατήσει στην οργάνωση της πάλης για να παρθούν μέτρα για την προστασία της υγείας μας, για να μην περάσει ο εργασιακός μεσαίωνας που ετοιμάζει η κυβέρνηση. 

Καλούμε τους συναδέλφους να είναι σε συνεχή επαφή με το σωματείο τους. Να μη μείνει κανένας μόνος του απέναντι στην κυβερνητική και εργοδοτική ασυδοσία.

 Συμμετέχουμε :

–  Τρίτη 10 Νοέμβρη στη μέρα δράσης για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Το σωματείο θα πραγματοποιήσει εξορμήσεις και παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς, ιδιαίτερα μετά τις εξελίξεις με την απόκρυψη κρουσμάτων από μεγάλα μονοπώλια του κλάδου. Συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας στις 4 μ.μ., στο Υπουργείο Υγείας.

–  Πέμπτη 19 Νοέμβρη στη μέρα δράσης  για τις αστικές συγκοινωνίες, διεκδικώντας τακτικές και ασφαλείς συγκοινωνίες στο Λεκανοπέδιο.

–  Τρίτη 17 Νοέμβρη στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 26 Νοεμβρίου 2020, σε κάθε χώρο δουλειάς, ώστε περισσότεροι απεργοί να δώσουμε απάντηση για να μην πληρώσει πάλι ο λαός, για να μην δεχτούμε την νέα επίθεση που μας ετοιμάζουν για τα κέρδη των καπιταλιστών!

Όλες οι δράσεις θα γίνουν παίρνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Απέναντι στα δικά τους μέτρα εμείς παίρνουμε τα δικά μας!

Γινόμαστε μέλη του σωματείου μας ώστε να μπορεί να παρεμβαίνει καλύτερα σε όλο και περισσότερους χώρους δουλειάς! Καθοριστικός παράγοντας στις εξελίξεις είναι η συμμετοχή όλων μας για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας! Οργανώνουμε την

Διεκδικούμε:

 • Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας – Πρόνοιας δωρεάν για όλους, επίταξη ιδιωτικών δομών για να αντιμετωπιστούν τα άμεσα προβλήματα.
 • Καμία σκέψη για μονιμοποίηση της τηλεργασίας. Έκτακτο μηνιαίο επίδομα και παροχή του εξοπλισμού κατά τη προσωρινή εφαρμογή της.
 • Να τηρούνται και κυρίως να αυστηροποιηθούν τα πρωτόκολλα υγείας στους εργασιακούς χώρους που αποτελούν χώρους υπερμετάδοσης του ιού.
 • Ενίσχυση του ΕΟΔΥ και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με μόνιμες προσλήψεις και υποδομές ώστε να ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες.
 • Να καταργηθούν άμεσα οι αντεργατικές διατάξεις των ΠΝΠ.
 • Μαζικά επαναλαμβανόμενα ΔΩΡΕΑΝ τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη του κράτους και εργοδοσίας.
 • Δωρεάν παροχή όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας για όλους τους εργαζόμενους, με επιβολή των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
 • Όχι στις απολύσεις, να μην χαθεί καμιά θέση εργασίας. Να μη μείνει κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα 
 • Ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με μόνιμο προσωπικό και οχήματα.
 • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, 15 μαθητές ανά τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών.
 • Να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, καμιά διακοπή για χρέη σε νερό, ρεύμα, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και Δημόσιο.
 • Υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση

ΦΟΡΑΜΕ ΜΑΣΚΕΣ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΖΩΗ

ΤΟ ΔΣ

Κατηγορίες: Δελτία Τύπου