Η κυβέρνηση μπροστά στο έγκλημα που διαπράττει ενάντια στην δημόσια υγεία, νιώθει την οργή του λαού να μεγαλώνει και να πνίγει την πολιτική της.

Αυτή την πολιτική που έκανε το δημόσιο σύστημα Υγείας ένα χάρτινο πύργο έτοιμο προς κατάρρευση. Γνωρίζει ότι τα θύματα από τον κορωνοϊό έχουν την υπογραφή της. Tην υπογραφή του κέρδους για τους λίγους και της φτώχειας και του θανάτου για τους πολλούς. Δεν πήραν γιατρούς, νοσηλευτές, δεν άνοιξαν εντατικές από συνειδητή επιλογή. Η κυβέρνηση, δυστυχώς για τον ελληνικό λαό, χρησιμοποιεί ως παράδειγμα τις άλλες καπιταλιστικές χώρες, όπου η τακτική είναι παρόμοια. Γνωρίζει επίσης ότι η συνεπής στάση των υγειονομικών και των συνδικάτων, τα ρεαλιστικά αιτήματα που προβάλουν για να σωθούν ζωές -και όχι κέρδη-, έχουν αγκαλιαστεί από την πλειοψηφία της κοινωνίας. Το επιχείρημα «πεθαίνουν και αλλού, αλλού είναι χειρότερα» δεν περνάει.

Στοχοποιεί τους αγωνιστές υγειονομικούς, το ταξικό κίνημα μπροστά στο Πολυτεχνείο. Νομίζει ότι με την πληρωμένη προπαγάνδα των παπαγάλων θα βάλει στο στόχαστρο αυτούς που αποκάλυψαν τις ευθύνες της για τη διαχείριση της πανδημίας. Δημιουργεί κλίμα έντασης με σκοπό να ξύσει πληγές με τους «μπογδάνους» και τα ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο. Στήνει σκηνικό παραπληροφόρησης και προπαγάνδας για να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της για την πανδημία. Το κίνημα έχει στην πλάτη του πείρα 130 χρόνων, ξέρει από προβοκάτσιες και επιθέσεις κάθε λογής.

Η υγειά δεν προστατεύεται με τα ΜΑΤ και την καταστολή. Αν ήθελαν να προστατεύσουν τον λαό θα υλοποιούσαν τα δίκαια αιτήματά μας για:

  • Άμεση πρόσληψη του αναγκαίου, μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
  • Πλήρη εξοπλισμό κάθε νοσοκομείου και δομής ΠΦΥ.
  • Δωρεάν μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμό και έλεγχοι όπου χρειάζεται.
  • Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών Υγείας χωρίς αποζημίωση για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.
  • Αποσυμφόρηση των ΜΜΜ με προσλήψεις προσωπικού και επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων που σήμερα βρίσκονται σε απραξία.

Tα αιτήματα του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρα και συναντιούνται με τους σύγχρονους αγώνες, γιατί ενώνονται με τις φωνές των υγειονομικών, των εργαζομένων. Γιατί το ψωμί-παιδεία-ελευθερία, αυτά τα τρία ταπεινά και πολύτιμα αγαθά, το σάπιο σύστημά σας αδυνατεί να τα εξασφαλίσει. Πόσο μάλλον την υγεία, τη στέγη, την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, τα σύγχρονα δικαιώματα του λαού.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τιμούμε τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, την κορυφαία στιγμή της αντιδικτατορικής πάλης του λαού μας ενάντια στη φασιστική, αμερικανοΝΑΤΟϊκη χούντα των συνταγματαρχών. Τιμούμε και εμπνεόμαστε από τους αγώνες και τις θυσίες όσων ύψωσαν το ανάστημά τους στο φασιστικό καθεστώς, όσους θυσιάστηκαν,  όσους βασανίσθηκαν, φυλακίσθηκαν και εξορίστηκαν στα 7 μαύρα χρόνια της Χούντας. Τιμούμε όσους αγωνίστηκαν κόντρα στην τρομοκρατία και τον αυταρχισμό εκείνης της περιόδου, στην προσπάθεια να φιμωθεί κάθε φωνή που διεκδικούσε ελευθερίες, δικαιώματα και δουλειά με αξιοπρεπείς όρους.

Οι αγώνες μας δεν θα μπουν στο γύψο!

Η κυβέρνηση ετοιμάζει νόμο που καταργεί 8ωρο, την Κυριακή Αργία, νομοθετεί την απλήρωτη δουλειά, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και απαγορεύει την απεργία! Εκμεταλλεύεται την έξαρση της πανδημίας και τα περιοριστικά μέτρα, για να μετατρέψει τη χώρα σε ειδική οικονομική ζώνη και κόλαση για τους εργαζόμενους!

Η καραντίνα δεν πρέπει να φιμώσει κανένα στόμα, να μην πνίξει καμιά αγωνιστική φωνή! Ατομική μας ευθύνη είναι ο αγώνας για μέτρα προστασίας της υγείας & των δικαιωμάτων μας, να μην εξελιχθεί η πανδημία σε ευκαιρία κυβέρνησης και εργοδοτών να τα σαρώσουν όλα

Το εργατικό κίνημα έχει αποδείξει ότι μπορεί να τιμά σταθμούς της ιστορίας του, αγωνιστικά, οργανωμένα, πειθαρχημένα, με αυξημένα μέτρα προστασίας πολύ καλύτερα από αυτά που παίρνουν κυβέρνηση – εργοδοσία, που αντιμετωπίζουν τη ζωή και την υγεία μας ως “κόστος”. Έτσι θα κάνει και φέτος.

Στις 17 Νοέμβρη τιμάμε αγωνιστικά την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με την απεργία της 26ης Νοέμβρη