Τα χιλιάδες κρούσματα καθημερινά και οι πάνω από 1.000 νεκροί, προβάλλουν επιτακτικά την ανάγκη να ληφθούν χωρίς καμιά καθυστέρηση ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, για τη σημερινή κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες δεν κρύβονται:

  • Η κυβέρνηση κάνει 3μηνες συμβάσεις με τους γιατρούς που τόσο έχουμε ανάγκη ενώ για τα ιδιωτικά ΚΤΕΛ κάνει 2χρονες συμβάσεις.
  • Πάνω από 10 χρόνια έχουν να αγοράσουν λεωφορεία και τρόλεϊ και ακόμα περισσότερα να κάνουν προσλήψεις.
  • Τα δρομολόγια μειώθηκαν κατά 35%, ο στόλος οχημάτων κατά 20% και το προσωπικό κατά 42% την περίοδο 2010 – 2019.

Αντί να υλοποιήσει άμεσα τα αιτήματα των συνδικάτων και των μαζικών φορέων για να προστατεύσει την υγεία του λαού και να διασφαλίσει την ασφαλή μεταφορά του, αξιοποιεί αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες για να δυναμώσει την επιχειρηματική δράση στις αστικές συγκοινωνίες, μεγαλώνοντας τα προβλήματα, φέρνει νέου αντιλαϊκούς νόμους ενώ προχωρά στην ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού. Αντί να επιτάξει την ιδιωτική υγεία και τα ιδιωτικά μέσα μαζικής μεταφοράς, η κυβέρνηση μπουκώνει με τα χρήματα του ελληνικού λαού τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στην υγεία και στις μεταφορές στερώντας τα από κρίσιμες υποδομές και προσωπικό στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στις συγκοινωνίες.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Ο αγώνας για τη ζωή, την υγεία και τα δικαιώματα μας δεν παίρνει αναβολή!

Με παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της ΟΣΥ, στις 10 π.μ., εξορμήσεις και παρεμβάσεις σε σταθμούς παλεύουμε για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας για φτηνή και ασφαλή συγκοινωνία.

Απαιτούμε:

  • Πύκνωση δρομολογίων ειδικά στις ώρες αιχμής σε όλα τα μέσα μεταφοράς.
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους στα αστικές συγκοινωνίες και τους επιβάτες.
  • Δωρεάν μετακίνηση σε εργαζόμενους που έχουν απολυθεί ή έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους η έχουν εξαναγκαστεί σε εκ περιτροπής εργασία.
  • Άμεση και γενναία κρατική χρηματοδότηση για:
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Επισκευή και ανανέωση του στόλου με αγορά καινούργιων οχημάτων και βαγονιών.
  • Καμία επιχειρηματική δράση στις αστικές συγκοινωνίες. Όχι στα ΣΔΙΤ. Επίταξη των ΚΤΕΛ για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία.
Η κυβέρνηση και όσοι ήλπιζαν πως θα φιμώσουν το λαό, έφαγαν τα μούτρα τους! Συνεχίζουμε πιο μαζικά πιο αποφασιστικά!

Δίνουμε αγωνιστική συνέχεια και βγαίνουμε μαχητικά στο προσκήνιο για την επιτυχία της απεργίας στις 26 του Νοέμβρη.

Το ΔΣ

18/11/2020

Κατηγορίες: Δελτία Τύπου