Συνάδελφοι,

H EΛΕΠΑ διοργανώνει διαδικτυακή σύσκεψη-συζήτηση την Δευτέρα 23/11 στις 19:30 (για τους εργαζόμενους της ΣΟΛ θα πραγματοποιηθεί στις 19:00), μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ, στην διεύθυνση https://zoom.us/, με μπροστά στην προετοιμασία της απεργίας στις 26 Νοέμβρη. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε ρεσιτάλ αυταρχισμού και βίας εναντίον της συμβολικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήσαν Συνδικάτα και Ομοσπονδίες για να τιμήσουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Είναι βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζουν ότι θα ξεμπερδέψουν με τα ταξικά Σωματεία!

Το μήνυμα εστάλη και ήταν σαφές. Η  καταδίκη στον ιμπεριαλισμό, στο ΝΑΤΟ-ΕΕ που τόσο αυτή η κυβέρνηση, όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ προσκυνούν, έφτασε στους παραλήπτες. Και αυτό είναι που τους ενόχλησε. Για αυτό έκαναν εκατοντάδες προσαγωγές, μεταξύ άλλων και μελών της διοίκησης του σωματείου μας και της ΠΟΛ!

Συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Οργανωμένοι μέσα από τα σωματεία μας, με τη ζωντανή μας δράση, ακυρώνουμε στην πράξη κάθε αντιδραστικό νόμο που θέλει να μας φιμώσει, όπως αυτόν του περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά το νόμο για την απαγόρευση και τον περιορισμό των διαδηλώσεων που ψήφισε η ΝΔ. Επιβεβαιώνεται διαχρονικά πως η κρατική καταστολή πάει χέρι χέρι με την επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής. 

Μπροστά μας έχουμε μια μεγάλη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 26 Νοέμβρη. Όσες προσπάθειες και αν κάνουν να βάλουν το κίνημα στο γύψο δεν θα τα καταφέρουν. Ο αγώνας και η μάχη που δίνουμε μέσα σε μικρούς και μεγάλους χώρους δουλειάς για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής των εργαζόμενων είναι καθημερινός. Οι σχεδιασμοί τους για ωράρια λάστιχο και απλήρωτη εργασία, την προσπάθεια για μονιμοποίηση της τηλεργασίας, για τον μεσαίωνα που θέλουν να επιβάλουν χρειάζεται να βρουν οργανωμένη, συλλογική απάντηση από τους εργαζόμενους.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη η αγανάκτηση να μετατραπεί σε συλλογική πάλη, να έχει ο κάθε χώρος δουλειάς περισσότερους απεργούς!

ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση καθώς και για την πρόσβαση με κωδικούς στο zoom μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλεφωνά του σωματείου είτε στην συναδέλφισσα Αλεξάνδρα (6974517550) είτε στέλνοντας mail στο elepa@elepa.gr.