Η ΕΛΕΠΑ καταγγέλλει τη νέα προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τον λαό και τη νεολαία, απαγορεύοντας τις συναθροίσεις άνω των 4 ατόμων, την Κυριακή 6/12. Η αστυνομία εμπόδισε βίαια κάθε συμβολική συγκέντρωση στον χώρο της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή Αλ. Γρηγορόπουλου, σε συνέχεια της βίαιης καταστολής την ημέρα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και του κλίματος τρομοκρατίας την ημέρα της πανεργατικής απεργίας. 

Απέναντι σ’ αυτές τις συμβολικές εκδηλώσεις η κυβέρνηση απάντησε με χιλιάδες συνωστισμένους αστυνομικούς, με αυταρχισμό, με τουλάχιστον 370 προσαγωγές μόνο στην Αθήνα! Γίναμε θεατές ακόμα και απαράδεκτων εικόνων με διμοιρίες των ΜΑΤ να καταστρέφουν λουλούδια που κατατέθηκαν στη μνήμη του αδικοχαμένου παιδιού. Την Κυριακή μάλιστα εγκαινιάστηκε η χρησιμοποίηση από τους άνδρες των ΜΑΤ καμερών που θα μεταφέρουν εικόνα και ήχο σε ζωντανό χρόνο, προσθέτοντας ένα ακόμη μέτρο χαφιεδισμού στο κατασταλτικό οπλοστάσιο του αστικού κράτους!

Η κυβέρνηση, για μια ακόμη φορά, εκτίθεται! Τα αυταρχικά μέτρα δεν έχουν καμία σχέση με την προστασία της δημόσιας υγείας! Θέλουν να μπει “φίμωτρο” στο λαό, για να προχωρούν ανενόχλητοι τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς τους!

Δε μας φοβίζουν, μας δείχνουν τον δρόμο για να συνεχίσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά!

Θα μας βρίσκουν καθημερινά μπροστά τους στον αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματα μας στην υγεία, τη μόρφωση, τη δουλεία, τη ζωή!

ΤΟ ΔΣ

7/12/2020