Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΕΠΑ.

Συζητήθηκε η αποτίμηση της δράσης του προηγούμενου διαστήματος, ιδιαίτερα μπροστά στην οργάνωση της απεργίας. H απεργία στις 26/11 αποτέλεσε κορύφωση μιας πλούσιας δράσης του σωματείου: παρεμβάσεις ενόψει της ΔΕΘ, μεγάλη συγκέντρωση στο Εφετείο την ημέρα απόφασης της δίκης της ΧΑ, παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς, συντονισμένες αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την Υγεία, τα ΜΜΜ, πολύμορφες κινητοποιήσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Θεωρούμε ότι η απεργία ήταν επιτυχημένη και πως αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη, μήνυμα ελπίδας και ενίσχυσης του αγώνα για την υγεία και τα δικαιώματα του λαού. Πολύ θετική ήταν η πείρα, από την αξιοποίηση της ημέρας της απεργίας για παρεμβάσεις σε σειρά από χώρους δουλειάς (ASD, Metalign, PwC,Dt,GT, ΣΟΛ, Λογ.γραφεία Περιστέρι, Ν.Ιωνίας, Πετράλωνα).

Επιπλέον, την συζήτηση απασχόλησαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι εργαζόμενοι του κλάδου εν μέσω πανδημίας, ταυτόχρονα με το ολομέτωπο χτύπημα των δικαιωμάτων μας. Και κατ’ επέκταση την ανάγκη να βρούμε τρόπους, παρά τις δυσκολίες, να έρθουμε σε επαφή με πολλούς συναδέλφους.

Σε αυτή την κατεύθυνση πάρθηκαν οι εξής αποφάσεις για το επόμενο διάστημα:

1. Πραγματοποίηση τηλεδιάσκεψης Πέμπτη 10/12 στις 19:00 για την αποτίμηση της δράσης μας μπροστά στην απεργία και σχεδιασμός για το επόμενο διάστημα. Η τηλεδιάσκεψη θα γίνει μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ, στην διεύθυνση https://zoom.us/. Οι κωδικοί θα δίνονται έπειτα από επικοινωνία στα τηλέφωνα του σωματείου ή απευθείας με την συναδέλφισσα Καπαρού Αλεξάνδρα (6974517550)

2. Βάζουμε στόχο και σχέδιο αύξησης των νέων εγγραφών. Παρά των δυσκολιών να βρεθούμε μέσα από μαζικές διαδικασίες με συναδέλφους, συμβάλλουμε όλοι στην ένταξη νέων εργαζομένων στο σωματείο μας.

3. Με βασικό στόχο μας να φτάσουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερους συναδέλφους μας θα πραγματοποιηθούν εξορμήσεις σε ελεγκτικές-λογιστικές εταιρίες, λογιστικά γραφεία κατά τόπους, μπροστά στα οξυμένα προβλήματα στους χώρους δουλειάς.

4. Ενίσχυση της δουλειάς με το μητρώο. Χρειάζεται να δυναμώσει, ιδίως αυτήν την περίοδο, η επαφή  με όλα τα μέλη του σωματείου.

5. Συγκρότηση ομάδας γυναικών ώστε από καλύτερες θέσεις να εξειδικεύονται ζητήματα που αφορούν τις συναδέλφισσες του κλάδου. Θα σταλεί e-mail εκδήλωσης ενδιαφέροντος για να συμμετέχουν όσες και όσοι επιθυμούν να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια.

6. Συγκρότηση ομάδας επικοινωνίας ώστε να αξιοποιηθούν καλύτερα το YouTube, το ραδιόφωνο, το twitter. Θα σταλεί e-mail εκδήλωσης ενδιαφέροντος στα μέλη του σωματείου, ώστε όποιος έχει γνώσεις και μεράκι να συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια.

7. Θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω τηλεδιασκέψεις (τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες):

  • Ελευθερίες και δικαιώματα – Πως απαντάνε οι νέοι εργαζόμενοι στην καταστολή και στην επίθεση στα σωματεία.
  • Τηλεργασία και κοινωνικές επιπτώσεις

8. Λόγω της ιδιαιτερότητας των φετινών γιορτών, το σωματείο μας προχωράει στις εξής πρωτοβουλίες:

  • Θα κάνουμε συλλογή τροφίμων, ειδών ανάγκης και ρουχισμού τα οποία θα παραδώσουμε στη δομή προσφύγων της Μαλακάσας μέσα στις γιορτές. Η συλλογή θα γίνεται στα σημεία Περιστέρι, Ν. Ιωνία, κέντρο Πειραιά, κέντρο Αθήνα.  Αναλυτικά ημέρες και ώρες που θα γίνεται η συλλογή θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.
  • Εξαιτίας των συνθηκών δε θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη γιορτή για τα παιδιά των συναδέλφων, όμως θα δοθούν στα παιδιά δώρα όπως κάθε χρόνο ως ενθύμια από το σωματείο μας.

Με γνώμονα την εξασφάλιση της τήρησης των μέτρων υγιεινής, η συλλογή τροφίμων και ειδών ανάγκης, καθώς και η διάθεση των δώρων, θα γίνεται αποκλειστικά αφού έχει προηγηθεί επικοινωνία στα τηλέφωνα του σωματείου ή απευθείας με τη συναδέλφισσα Ρετσίδη Αγγελική (6972546445).

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

8.12.2020