Το ΔΣ του σωματείου μας στη τελευταία συνεδρίασή του Σάββατο 5 Δεκεμβρίου αποφάσισε τη συγκρότηση Ομάδας Γυναικών.

Η εμπειρία του COVID-19 αύξησε τις κοινωνικές και οικονο­μικές δυσκολίες πολλών γυναικών και ανέδειξε το γεγονός ότι η ανισοτιμία, οι διακρίσεις και η βία κατά των γυναικών δε διαχωρίζονται από την ανισότητα, την καταπίεση και την εκ­μετάλλευση που είναι σύμφυτες με το καπιταλιστικό σύστημα.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενες γυναίκες μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσα από ένα δυνατό κίνημα που θα βάζει στο επίκεντρο τη πάλη για τα δικαιώματά μας. Πάλη που έρχεται σε αντίθεση με τις απλήρωτες υπερωρίες, τα 10ωρα δουλειάς και τη τηλεργασία που νομοθετεί η κυβέρνηση και προσδοκούν οι εργοδότες.

Εμείς δε θα δεχθούμε ποτέ να παραμερισθούν οι ανάγκες μας ,ενώ υπάρχει η δυνατότητα η κάθε μια από μας να έχει σταθερή δουλειά, με επαρκή μισθό, σταθερό ωράριο και με πρόσβαση σε δωρεάν υψηλής ποιότητας δημόσιες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας.

Καλούμε όποια συναδέλφισσα επιθυμεί να συμμετέχει να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τη γραμματεία του σωματείου στο 2103835093 ή στο τηλέφωνο 6974172604 (Μιλή Ευγενία) ή μέσω mail στο elepa@elepa.gr

Ταυτόχρονα καλούμε τα μέλη μας να παρακολουθήσουν τη διαδικτυακή εκδήλωση της ΟΓΕ την Παρασκευή 18 Δεκέμβρη με θέμα: «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: Κομβική η σημασία της για τη γυναίκα και την οικογένειά της ….. με ή χωρίς πανδημία.» Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω zoom, και υπάρχει η δυνατότητα να την παρακολουθήσετε σε ζωντανή μετάδοση από το κανάλι της ΟΓΕ στο YouTube: https://www.youtube.com/c/ogegreece.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση της ΟΓΕ μπορείτε να δείτε εδώ: https://oge.gr/%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1/