Το Σάββατο 16 Γενάρη 2021, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΕΠΑ, όπου συζητήθηκαν τα ιδιαίτερα ζητήματα της περιόδου, αλλά και οι κατακτήσεις που είχαμε μέσα από τον οργανωμένο αγώνα.

Σε αυτή τη βάση το επόμενο διάστημα συνεχίζουμε και εντείνουμε την παρέμβασή μας, προβάλλοντας τις διεκδικήσεις μας και οργανώνοντας την πάλη:

  • για τα ζητήματα της Υγείας. Με επίκεντρο την επίταξη των ιδιωτικών δομών, τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμες προσλήψεις, δωρεάν τεστ και εξοπλισμό, χωρίς πληρωμή στους ιδιώτες. Ταυτόχρονα απαιτώντας μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • για τα ζητήματα στους χώρους δουλείας ιδιαίτερα με την τηλεργασία, την εντατικοποίηση, τα ωράρια λάστιχο καθώς και την επίθεση στο εισόδημά μας που γίνεται με διάφορους τρόπους (απληρωσιά, αναστολές κλπ).

Συνεχίζουμε τη δράση μας για την μαζικοποίηση του σωματείου μας και για τη σταθερή επαφή με όλα τα μέλη του σωματείου. Η αλληλεγγύη και η οργανωμένη πάλη είναι το όπλο μας! Ακόμα και στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας και του περιορισμού, βρίσκουμε τρόπους να συζητάμε με τους συναδέλφους μας από κοντά στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία των παιδιών μας, στις γειτονιές, στο σωματείο.

Παράλληλα, δείχνουμε ιδιαίτερη φροντίδα στα οικονομικά του σωματείου μας, ώστε να μπορεί να καλύπτει τις βασικές του ανάγκες και να συνεχίσει να δρα απρόσκοπτα.

Τέλος αποφασίστηκαν τα εξής:

-Την Πέμπτη 21/1/2021, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση της επιτροπής γυναικών

-Η επιτροπή για το επάγγελμα, θα συναντηθεί ώστε να συζητήσει για τις εξελίξεις στο επάγγελμα που θα επιφέρουν τα ηλεκτρονικά βιβλία.

-Το ΔΣ θα συμμετάσχει στην Τηλεδιάσκεψη της ΠΟΛ, το Σάββατο 23/01/2021 με θέμα: «Η πανδημία και η κατάσταση στον κλάδο μας. Η δραστηριότητα των σωματείων»

-Θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακές εκδηλώσεις για την τηλεργασία και για τους νέους εργαζόμενους και νέες εργαζόμενες.

Το ΔΣ

19/01/2021

Κατηγορίες: Αποφάσεις ΔΣ

1 σχόλιο

Εκπομπή 5/02/2021 – Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής · 08/02/2021 στο 14:13

[…] 29:00 Για τα θέματα που συζητήθηκαν στο προηγούμενο ΔΣ καθώς και τις αποφάσεις που πάρθηκαν (Αποφάσεις ΔΣ 16/01/2021) […]

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.