Συναδέλφισσες-φοι της ΣΟΛ,

Από την αρχή της πανδημίας, το σωματείο μας διεκδίκησε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας που αφορούν τόσο στην προστασία της υγείας όσο και στα εργασιακά ζητήματα δηλαδή στις αυξήσεις στο μισθό, στις συνθήκες τηλεργασίας, στα οδοιπορικά, στις υπερωρίες κ.α. Από τα κύρια αιτήματά μας είναι τα μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στο προσωπικό για αποφυγή διασποράς του ιού, χωρίς επιβάρυνση των εργαζομένων.

Η δραστηριότητα αυτή έφερε αποτελέσματα! Μετά από τις παρεμβάσεις και την πίεση που ασκήθηκε προς τη Διοίκηση της ΣΟΛ, έχουν διενεργηθεί ήδη τρεις φορές rapid τεστ κορωνοϊού σε μέρος του προσωπικού στα οποία όπως μας γνωστοποιήθηκε δε βρέθηκαν θετικά κρούσματα! Ζητούμε αυτή η πρακτική να συνεχιστεί και να διευρυνθεί όσο το δυνατό περισσότερο. Ακόμη, ζητούμε τη σταθερή καθημερινή παρουσία γιατρού εργασίας στην εταιρία, την ενίσχυση της καθαριότητας και της απολύμανσης σε όλους τους χώρους εργασίας. Θεωρούμε δε ότι για όλα τα μέτρα που παίρνει η Διοίκηση πρέπει να υπάρχει άμεση και επαρκής ενημέρωση στο προσωπικό.

Συνάδελφοι, χρειάζεται από κοινού να συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας και την πίεση προς τη Διοίκηση ώστε να καλυφθεί το σύνολο των αιτημάτων μας. Σε αυτό το πλαίσιο το σωματείο συνεχίζει τη διαδικασία συλλογής υπογραφών για όλα τα ζητήματα που μας αφορούν και τις επόμενες μέρες θα κατατεθούν προς τη Διοίκηση της ΣΟΛ. Είναι αναγκαίο, όσοι συνάδελφοι δεν έχουν υπογράψει ακόμα, να το κάνουν!

Η παρέμβασή μας δε σταματά μόνο στα όρια της εταιρείας. Το σωματείο μας παρεμβαίνει στο σύνολο των μεγάλων εταιριών του κλάδου, στον ΕΟΔΥ, στο Υπουργείο. Στο πλαίσιο αυτό παρεμβαίνουμε και στο ΣΟΕΛ. Άλλωστε έτσι κατακτήσαμε πριν λίγο καιρό την 6μηνη άδεια μητρότητας στις ελέγκτριες.  

Παρά τις μεγάλες εισφορές μας στο ΣΟΕΛ, συνεχίζουν να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις (3-4 μήνες) στην καταβολή τόσο των νοσηλίων όσο και του επιδόματος μητρότητας. Το γεγονός αυτό δημιουργεί μεγάλα προβλήματα, ειδικά για τους εργαζόμενους που ασφαλίζουν και τα παιδιά τους στο ΣΟΕΛ αφού είμαστε οι μόνοι ασφαλισμένοι στην Ελλάδα στους οποίους δεν παρέχονται δωρεάν τα εμβόλια των παιδιών που έχουν μεγάλο κόστος. Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι νέες μητέρες αφού το επίδομα μητρότητας καθυστερεί ακόμα και 3 μήνες ενώ οι υποχρεώσεις αυξάνονται κατακόρυφα!

Με πρόσφατη επιστολή μας προς το ΣΟΕΛ ζητούμε την κάλυψη των εμβολίων των ασφαλισμένων τέκνων, την καταβολή του επιδόματος μητρότητας εντός του μήνα (όπως ο μισθός), την καταβολή των νοσηλίων τον επόμενο μήνα από την αποστολή των αντίστοιχων παραστατικών από τον ασφαλισμένο.

Για όλα τα παραπάνω ζητήματα αλλά και τα τόσα άλλα που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας, καλούμε τους συναδέλφους να έρθουν σε επαφή με το σωματείο.

Υπογράφουμε το κείμενο συλλογής υπογραφών!

Κανένας μόνος του! Συνεχίζουμε! 

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις