Η ΕΛΕΠΑ καταδικάζει τη νέα αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης, για απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων.

Αυτή η απόφαση δεν έχει καμία σχέση με την προστασία της υγείας, είναι απόφαση καταστολής! Όλα τα υπόλοιπα περί προστασίας της δημόσιας υγείας είναι παραμύθια! Καταντάει ακόμα πιο φαιδρό όταν ακούμε τέτοια από την κυβέρνηση που με δική της ευθύνη δεν έχει εξασφαλίσει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, εκπαίδευσης, μέσα μεταφοράς κ.α

Έχει πλέον αποδειχθεί ότι για την διάδοση του ιού δεν ευθύνονται οι συγκεντρώσεις. Άλλωστε οι πρώτοι που τηρούν τα μέτρα προστασίας είναι αυτοί που τα διεκδικούν, δηλαδή οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς τους. Αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα το συλλαλητήριο της προηγούμενης βδομάδας οι Φοιτητικοί Σύλλογοι είχαν υποδειγματική παρουσία, με αποστάσεις, γάντια και μάσκες, όπως και όλες οι προηγούμενες συγκεντρώσεις συνδικάτων, μαθητών, φοιτητών.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ψηφιστεί «στα μουγκά» το αντιδραστικό νομοσχέδιο για την Εκπαίδευση. Δεν θα της περάσει.

Στηρίζουμε την σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας Στηρίζουμε το νέα συλλαλητήριο που οργανώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι στις 28 Ιανουαρίου, 1μμ στα Προπύλαια. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των Φοιτητικών Συλλόγων να ανοίξουν άμεσα τα Πανεπιστήμια, να μην ψηφιστεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, να μην ψηφιστεί η παρουσία της Αστυνομίας και η ενίσχυση της καταστολής στα Πανεπιστήμια.

Το ΔΣ

27/1/2020