Μια όμορφη, ψυχαγωγική, ενημερωτική και εκπαιδευτική εκπομπή ξεκινάει στο Web Radio του ΠΑΜΕ.  Η εκπομπή με τίτλο «Οι Αγριόχηνες» θα μεταδίδεται από την ιντερνετική συχνότητα του Web Radio κάθε Σάββατο στις 6.00μμ και κάθε Κυριακή στις 11.00πμ

Με στόχο να ενισχύσουμε,  τους μικρούς μας φίλους, στη δυνατότητα να ξεδιπλώσουν τα φτερά τους και να πετάξουν ψηλά και συγκροτημένα διαλέξαμε σκόπιμα το όνομα της εκπομπής.   «Οι Αγριόχηνες»

Οι Αγριόχηνες πετούν πάντα ομαδικά σε σχηματισμό V. Η κάθε αγριόχηνα πλάι στην άλλη κρατώντας τις κατάλληλες αποστάσεις, δημιουργεί με τα φτερά της ρεύμα ανοδικό, για να ανέβουν όλες μαζί, σαν ομάδα ακόμα πιο ψηλά! Το ένα φτερό βοηθάει το άλλο και τα δύο μαζί ανυψώνονται! Έτσι καταλαβαίνουν πως αν παραμείνουν στον σχηματισμό θα πετάξουν πιο ξεκούραστα απ’ ότι αν πετάξουν μόνες. Οι αγριόχηνες που είναι στο πίσω μέρος φωνάζουν ενθαρρυντικά τις μπροστινές, για να τους δώσουν ώθηση να ανέβουν κι άλλο. Το συγκινητικό είναι πως αν κάποια αρρωστήσει, τότε δύο αγριόχηνες  την ακολουθούν για να τη βοηθήσουν και παραμένουν μαζί της μέχρι να γίνει καλά.

Με έμφαση λοιπόν στο πνεύμα ομαδικό και ρεύμα ανοδικό ξεκινάμε την ψυχαγωγική μας αυτή ραδιοφωνική εκπομπή το Σάββατο  6 Φεβρουαρίου στις 6.00μμ.

Η Εκπομπή απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 8 ετών και θα περιλαμβάνει παραμύθια, τραγούδια, παιχνίδια, απλές γνώσεις

Τα παιδιά θα μπορούν να επικοινωνούν με την εκπομπή στέλνοντας τις ζωγραφιές, κατασκευές, ιδέες, απορίες ότι άλλο στο email: agriochines@gmail.com.

(Η εκπομπή αρχικά δεν θα είναι ζωντανή και δεν θα έχει τη δυνατότητα, προς το παρόν, να φιλοξενεί παιδιά).

Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους της γραμματείας στους παρακάτω δημιουργούς του τραγουδιού που θα ανοίγει την εκπομπή μας:

Στίχοι-Μουσική : Σοφία Καμαγιάννη 
Ερμηνεία : Θεοδοσία Σαββάκη – Δημήτρης Δρόσος

Μουσικοί:

Βιολί : Nίκος Πάνας 
Φλάουτο : Στέφανος Χατζηαναγνώστου 
Φαγκότο : Δημήτρης Κουφαλάκος 
Ντραμς : Βάϊος Τσατσαλίδης 
Πιάνο : Σοφία Καμαγιάννη 
Hxoληψία-μίξη : Ηλίας Λάκκας

Ευχαριστούμε τη Νηπιαγωγό, Θεατρολόγο Φούλη Σγούρουαπό της οποίας τα κείμενα εμπνευστήκαμε τον τίτλο της εκπομπής και όλους τους συναγωνιστές που συμβάλλουν. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις, ιδέες, συνεργασίες.

Περιμένουμε από τα σωματεία να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν και αυτή την πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ και να συμβάλουν στην πλατιά ενημέρωση των μελών τους.

H έναρξη της εκπομπής έγινε το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στις 6.00μμ

Η εκπομπή θα μπορεί να αναμεταδοθεί, κατόπιν συνεννόησης με το ΠΑΜΕ, από συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα ή τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Κατηγορίες: Δελτία Τύπου