Την Πέμπτη 11 Φλεβάρη 2021, πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΕΠΑ, όπου συζητήθηκαν τα ιδιαίτερα ζητήματα της περιόδου, ο σχεδιασμός μας για το επόμενο διάστημα, αλλά και οι κατακτήσεις που είχαμε μέσα από τον οργανωμένο αγώνα.

Σε αυτή τη βάση το επόμενο διάστημα συνεχίζουμε και εντείνουμε την παρέμβασή μας, προβάλλοντας τις διεκδικήσεις μας και οργανώνοντας την πάλη:

  • για τα ζητήματα της Υγείας. Με επίκεντρο την επίταξη των ιδιωτικών δομών, τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμες προσλήψεις, δωρεάν τεστ και εξοπλισμό, χωρίς πληρωμή στους ιδιώτες. Ταυτόχρονα απαιτώντας μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • για τα ζητήματα στους χώρους δουλείας ιδιαίτερα με την εντατικοποίηση, την τηλεργασία, τα ωράρια λάστιχο καθώς και την επίθεση στο εισόδημά μας που γίνεται με διάφορους τρόπους (απληρωσιά, αναστολές κλπ).
  • για τα ζητήματα του επαγγέλματος που φαίνεται ότι απασχολούν και επηρεάζουνε την εργασία των συνάδελφων ( my data, βεβαιώσεις μετακίνησης, αναστολές κλπ).

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε η προετοιμασία απεργιακής απάντησης ενάντια στη νέα αντεργατική επίθεση, ιδιαίτερα μπροστά στο νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά που έχει στα σκαριά της η κυβέρνηση!

Επιπλέον, το 2020 θα ήταν χρονιά αρχαιρεσιών αλλά λόγω συνθηκώνπαρατάθηκε η θητεία του ΔΣ μέχρι το καλοκαίρι του 2021. Αυτό σημαίνει ότι προετοιμαζόμαστε για τις αρχαιρεσίες που θα γίνουν το 2021. Συνεχίζουμε και εντείνουμε τη δράση μας για την μαζικοποίηση του σωματείου μας, με νέες εγγραφές σε μικρούς και μεγάλους χώρους δουλειάς, και για την πιο σταθερή επαφή με όλα τα μέλη του σωματείου. Είναι απαραίτητο να έχουμε καλή εικόνα για το τι συμβαίνει στους χώρους δουλειάς και άμεσα αντανακλαστικά που είναι τa όπλα μας για να έχουμε κατακτήσεις!

Παράλληλα, δείχνουμε ιδιαίτερη φροντίδα στα οικονομικά του σωματείου μας, ώστε να μπορεί να καλύπτει τις βασικές του ανάγκες και να συνεχίσει να δρα απρόσκοπτα.

Τέλος αποφασίστηκαν οι εξής τηλεδιασκέψεις:

– Διαδικτυακή εκδήλωση για την τηλεργασία μαζί με το Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, όπου θα γίνει παρέμβαση και για το ψυχολογικό και κοινωνικό αντίκτυπο την Τρίτη 23/2/2021

-Διαδικτυακή εκδήλωση μπροστά στην 8η Μάρτη, αναδεικνύοντας την κατάσταση στον κλάδο αλλά και τις κατακτήσεις που έχουμε μέσα από τον συλλογικό αγώνα

– Το σωματείο μας θα συμμετέχει στην τηλεσύσκεψη της ΟΓΕ για την πολύμορφη βία κατά των γυναικών και τις αιτίες της, την Κυριακή 21/2/2021

Η αλληλεγγύη και η οργανωμένη πάλη είναι το όπλο μας!

Το ΔΣ

15/02/2021

Κατηγορίες: Αποφάσεις ΔΣ