Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης Zoom θα μεταδοθεί ζωντανά στο YouTube στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/k14E4WbBfV0.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής,  μπορείτε να απευθυνθείτε στο siya@siya.gr και στο elepa@elepa.gr

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,

Το τελευταίο διάστημα, με πρόσχημα την αντιμετώπιση και τον περιορισμό του COVID 19, η δουλειά από το σπίτι με την αξιοποίηση των μέσων που παρέχει πλέον η σύγχρονη τεχνολογία, επιλέγεται από πολλές επιχειρήσεις ως τρόπος δουλειάς με προοπτική γενίκευσης και καθιέρωσης της. 

Ήδη βρισκόμαστε στον ένα χρόνο από το ξέσπασμα της Πανδημίας στη χώρα μας, που συνοδεύτηκε, σχεδόν ταυτόχρονα, με την ουσιαστικά υποχρεωτική εφαρμογή της Τηλεργασίας, όπως αυτή αποτυπώνεται σε μια σειρά από Υπουργικές Αποφάσεις. Μπορούμε να πούμε ότι έχει ήδη συσσωρευθεί αρκετή πείρα σε μια σειρά χώρους δουλειάς σχετικά με το πως η εφαρμογή της από τους εργοδότες στην παραγωγική δραστηριότητα επιδρά στο σύνολο της ζωής μας και επηρεάζει όλες τις πτυχές της.

Ακουμπώντας ακριβώς σε αυτή τη ζωντανή πείρα, η εκδήλωση που διοργανώνουμε η Ένωση Λογιστών – Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής και ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας σκοπεύει να αναδείξει πλευρές για τον αντίκτυπο της τηλεργασίας στα εργασιακά δικαιώματα μας, στην αξιοποίηση της από εργοδοσία και κυβέρνηση για το χτύπημα εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, την ένταση της εκμετάλλευσης, την αποδιοργάνωση του εργάσιμου χρόνου και τις επιπτώσεις της σε ψυχολογικό, κοινωνικό και οικογενειακό επίπεδο για εμάς τους εργαζόμενους.

Κυρίως, όμως, αποσκοπούμε στο να οργανώσουμε πιο αποτελεσματικά τη συλλογική μας δράση και πρωτοβουλία μέσα από την περαιτέρω διαμόρφωση και τον εμπλουτισμό του πλαισίου διεκδικήσεων και αιτημάτων που θα απαντά συνολικά στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας, όπως αυτή εκφράζεται από την εφαρμογή και του μέτρου της Τηλεργασίας.

Εισηγητικές τοποθετήσεις θα γίνουν από:

  • Αλεξάνδρα Καπαρού, Πρόεδρο της Ένωσης Λογιστών – Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, μέλος της Διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών.
  • Νίκο Τζώρτζη, ψυχολόγο και Πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.