ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Καταγγελία για την αστυνομική βία στους κατοίκους της Νέας Σμύρνης

Δε θα μας κλείσουν το στόμα με την αστυνομία και την τρομοκρατία!

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες στην κινητοποίηση συνδικάτων και άλλων μαζικών φορέων της περιοχής αύριο Τρίτη 9.3.2021 στις 18:0 στην πλατεία Ν. Σμύρνης

Την ώρα που η κυβέρνηση αποφασίζει lockdown μέσα στο..lockdown και συνεχίζει να μην κάνει τίποτα για να βελτιώσει ουσιαστικά την κατάσταση εκεί που υπάρχει πραγματικά το πρόβλημα: στους χώρους δουλειάς, δυναμώνει την κρατική καταστολή, βάζοντας στο στόχαστρο εργαζόμενους και νεολαία.

Για την κυβέρνηση από ό,τι φαίνεται, μπροστά στην έξαρση της πανδημίας, δεν χρειάζεται στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας, δεν χρειάζονται δωρεάν τεστ και αυξημένα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και τα μέσα μεταφοράς, αλλά αστυνομικές δυνάμεις να εκφοβίζουν περαστικούς, αθλούμενους και οικογένειες με μικρά παιδιά!

Η καταστολή, τα καθημερινά περιστατικά αστυνομικής βίας, οι -στρατιωτικού χαρακτήρα- περιπολίες αστυνομικών σωμάτων σε γειτονιές και πλατείες, είναι συνειδητή κυβερνητική πολιτική και αποτέλεσμα όλης της προσπάθειας ενοχοποίησης του λαού για την εξέλιξη της πανδημίας.

ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ! ΩΣ ΕΔΩ!

Η ένταση της καταστολής, η κρατική βία δε θα μας κλείσουν το στόμα!

Η τρομοκρατία θα πάρει ΗΧΗΡΉ απάντηση!

Όλες και όλοι στην σημερινή συγκέντρωση σωματείων εργαζόμενων, ενώσεων αυτοαπασχολουμένων, συλλόγων γυναικών και άλλων φορέων στις 5:30μμ, στα Προπύλαια για να τιμήσουμε την 8 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας!