Για την προστασία της υγείας, την επιβίωση απαντάμε δυναμικά, αγωνιστικά στο κλίμα δυναμικά, αγωνιστικά στο κλίμα αστυνομοκρατίας, στην κρατική βία και καταστολή

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα,

Ήδη μετράμε ένα  χρόνο  από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας με αλλεπάλληλα lockdown που καμιά βελτίωση δεν έχουν επιφέρει στην προστασία του εργαζόμενου λαού, μιας και δεν έχουν παρθεί ούτε μέτρα ενίσχυσης του δημοσίου τομέα υγείας αλλά και ούτε μέτρα προστασίας των εργαζόμενων.

Ο χρόνος που κερδήθηκε, ειδικά στο πρώτο κύμα, δεν αξιοποιήθηκε για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας! Αντίθετα με τα σχεδόν 100 νομοσχέδια που εν μέσω πανδημίας έφερε για ψήφιση και προτίθεται να φέρει η κυβέρνηση, κινείται σε ακριβώς αντίθετο προσανατολισμό, κάτω από τις γενικές κατευθύνσεις ΕΕ και ΝΑΤΟ, όπως το τερατούργημα για την 10ωρη ημερήσια εργασία!

Παρόλο που οι υγειονομικοί επιβεβαιώνουν ότι εστίες υπερμετάδοσης του Covid-19 είναι οι χώροι εργασίας, όπως άλλωστε συμβαίνει και στον κλάδο μας,  και τα ΜΜΜ η κυβέρνηση συνεχίζει να χρησιμοποιεί την πανδημία για να φιμώσει και να βάλει σε περιοριστικά μέτρα την λαϊκή αντίδραση του λαού. Αύρες, ΜΑΤ και δυνάμεις καταστολής τρομοκρατούν και επιτίθενται αναίτια σε εργαζόμενους.

Η κρατική τρομοκρατία και η αστυνομοκρατία δεν θα περάσει.

Τους απαντάμε ότι τίποτα δεν θα μπορέσει να μπει εμπόδιο στο οργανωμένο ταξικό αγώνα, που μαζί εργαζόμενοι και νεολαία δίνουν, ακόμα και κάτω από τις δύσκολες αυτές συνθήκες της πανδημίας.

Μοναδικός μας δρόμος η συλλογική και οργανωμένη πάλη μέσα από το σωματείο μας, όπου και το προηγούμενο διάστημα είχαμε κατακτήσεις!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση.
  • Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.
  • Οργανωμένος έλεγχος σε ΒΙΠΕ και μεγάλες βιομηχανικές μονάδες όπου απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι. Οργανωμένος έλεγχος στα σούπερ μάρκετ.
  • Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.
  • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.

ΤΟ ΔΣ

11/03/2021