Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση της επιχείρησης «Παπαγεωργίου FoodService» που απείλησε με εξώδικο εργαζόμενη, αναπληρωτή Γραμματέα, για όσα είπε (!) στη Διαδικτυακή Εκδήλωση της ΟΓΕ με θέμα  «Αποκαλύπτουμε τους πραγματικούς ενόχους. Χτίζουμε ασπίδα προστασίας στην πολύμορφη βία κατά των γυναικών» μπροστά στην 8 Μαρτίου.

Πιο συγκεκριμένα, η συναδέλφισσα τοποθετήθηκε συνολικά για τον κλάδο της κάνοντας λόγο για τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τη μερική απασχόληση, τη δουλειά νύχτα με νύχτα, 6 μέρες την εβδομάδα, ακόμα και την Κυριακή. Για την εντατικοποίηση και υπερωριακή απλήρωτη εργασία,το τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζόμενων μητέρων καθώς μπλοκάρουν άδειες μητρότητας και γονικές, για το μειωμένο ωράριο και τις άθλιες εργασιακές συνθήκες με επιπτώσεις στην υγεία του γυναικείου οργανισμού.

Η επιχείρηση με εξώδικο απειλεί τη συνδικαλίστρια, πως η «υπόθεση θα οδηγηθεί στις υπεύθυνες κατά νόμο αρχές και στα αρμόδια Δικαστήρια» για στοχοποίηση της επιχείρησης αν δεν δηλώσει γραπτώς ότι στην επιχείρηση δεν υπάρχουν ζητήματα οποιασδήποτε μορφής βίας απέναντι σε εργαζόμενες!!!!!

Αποκαλύπτεται για ακόμη μια φορά ότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, μαζί με τις κυβερνήσεις και τους μηχανισμούς τους βρίσκονται απέναντι στις εργαζόμενες γυναίκες που διεκδικούν, που αναδεικνύουν την αιτία που γεννά κάθε μορφής βίας,που υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους. 

Αποδεικνύεται πως και η συγκεκριμένη επιχείρηση  “τίμησε” τη Μέρα της Γυναίκας. Από τη μία με μεγαλόστομα μηνύματα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και από την άλλη μοιράζοντας απειλητικά εξώδικα για να τρομοκρατήσει όλες τις εργαζόμενες και όχι μόνο αυτήν στην οποία απευθύνεται.

 Η δική μας πραγματική ασπίδα προστασίας απέναντι στην εργοδοτική πολύμορφη βία είναι η συλλογική μας δράση, ο κοινός μας αγώνας, ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους, τις κυβερνήσεις και τους μηχανισμούς, όπως η ΕΕ, που τους υπηρετούν.

  • Απαιτούμε να παρθεί πίσω το απαράδεκτο εξώδικο!
  • Δε φοβόμαστε και δεν ανεχόμαστε απειλές, εκβιασμούς, περιστολή των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων γυναικών
  • Παλεύουμε για τις ανάγκες και το δίκιο μας

Αθήνα 16/03/2021

Επιτροπή Γυναικών ΕΛΕΠΑ

Κατηγορίες: Γυναικών