Όχι στα πρωτόκολλα θανάτου – όχι στις  απολύσεις

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για την προστασία της ζωής, της υγείας, του εισοδήματος μας

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι, εργαζόμενοι στις αποθήκες, στα καταστήματα και στα κεντρικά του ΑΒ Βασιλόπουλος. Εδώ και ένα χρόνο εργαζόμαστε σε συνθήκες έντασης της εργασίας μας, με άθλιες εργασιακές σχέσεις και εκτεθειμένοι στην πανδημία και την εργοδοτική ασυδοσία. Ταυτόχρονα  συνάδελφοι που εργάζονταν στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας ήδη έχουν απολυθεί και άλλοι θα απολυθούν μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Με μοναδικό κριτήριο το κέρδος η εταιρεία που και σε συνθήκες πανδημίας έχει σκάσει από τα κέρδη τσακίζει τα δικαιώματα μας, την υγεία μας και δεν διστάζει να μας πετάξει στην ανεργία. Από τη μια τα 4ώρα, 6ώρα, η αξιοποίηση δουλεμπορικών στις αποθήκες και στην καθαριότητα, η τηλεργασία στις διοικητικές υπηρεσίες και οι απολύσεις και από την άλλη η απουσία ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας με αποτέλεσμα να εργαζόμαστε μέσα σε υγειονομικές βόμβες, έχουν διαμορφώσει μια εκρηκτική κατάσταση μέσα στις αποθήκες, τα γραφεία και τα καταστήματα.

Η επίθεση στα δικαιώματα μας δεν έχει σταματημό. Η κυβέρνηση που εδώ και ένα χρόνο δεν πήρε κάνε ουσιαστικό μέτρο για την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας, για μέτρα προστασίας  στους χώρους δουλειάς και στα ΜΜΜ ετοιμάζεται να νομοθετήσει τις ανατροπές του αιώνα. Στο στόχαστρό της το  8ωρο και η καθιέρωση της 10ωρης εργασίας χωρίς να πληρωνόμαστε υπερωριακά, η Κυριακάτικη Αργία,  το δικαίωμα μας συλλογικά και οργανωμένα να παλεύουμε για τα δικαιώματα μας.

ΩΣ ΕΔΩ! Από “ήρωες” που προκλητικά μας έλεγαν για να τους εξασφαλίσουμε ασύλληπτα κέρδη γινόμαστε πρωταγωνιστές για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας! Γινόμαστε τώρα όλοι μέλη στα κλαδικά μας σωματεία! Οργανωμένοι στα κλαδικά μας σωματεία δυναμώνουμε τον αγώνα μας απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε από την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

 • Να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις. Καμία νέα απόλυση.
 • Καμία δυσμενής αλλαγή των συμβάσεων των εργαζόμενων
 • Δωρεάν, επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με επιβάρυνση της εργοδοσίας
 • Δωρεάν παροχή όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας για όλους τους εργαζόμενους.
 • Τακτικές απολυμάνσεις  σε  όλους  τους  χώρους  των  καταστημάτων,  των  γραφείων  και  των  αποθηκών.
 • 8ωρο–5νθημερο για όλους τους εργαζόμενους. Μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, με συμβάσεις αορίστου χρόνου και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
 • Καμία επιβάρυνση ωραρίου σε περίπτωση απουσίας εργαζομένου λόγω covid-1.
 • Άδεια πλήρους μισθολογικής και ασφαλιστικής κάλυψης σε όσους συναδέλφους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
 • Καμία σκέψη για μονιμοποίηση της τηλεργασίας.
 • Άμεση ενημέρωση των συναδέλφων όταν παρουσιάζεται κρούσμα.
 • Τα αποτελέσματα των τεστ covid-19 που πραγματοποιούνται από διάφορα διαγνωστικά εργαστήρια να παραδίδονται άμεσα, επίσημα και γραπτά στους ίδιους τους εργαζόμενους.