Στηρίζουμε την κινητοποίηση των σωματείων και φορέων Δυτικής Αθήνας για την αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Η ΕΛΕΠΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των σωματείων και φορέων της Δυτικής Αθήνας όπου απαιτούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας, αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και ειδικότερα και της ΠΦΥ που η ενίσχυση της θα ανακουφίσει τα νοσοκομεία και θα συμβάλει καθοριστικά και  στον επιδημιολογικό σχεδιασμό.

Η κατάσταση στις δομές υγείας της περιοχής, όπως περιγράφουν και το κείμενο υπογραφών, είναι εκρηκτική:

  • Το μοναδικό Κέντρο Υγείας της περιοχής μας, εξυπηρετεί τέσσερις δήμους (Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Ιλίου, Πετρούπολης, Άνω Λιοσίων) με δύο υπομονάδες και αυτές υποστελεχωμένες.
  • Το κτίριο στη Μπίμπιζα, όπου στεγάζεται το Κέντρο Υγείας, χρειάζεται συντήρηση ακόμη και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού.
  • Το ΠΕΔΥ της Πετρούπολης από 22 γιατρούς έχει μείνει με 3, ενώ του Αγίου Φανουρίου μετατράπηκε σε εμβολιαστικό κέντρο χωρίς να ενισχυθεί με επιπλέον υγειονομικό προσωπικό, με αποτέλεσμα ακόμα και να ακυρώνονται ραντεβού.
  • Ολόκληρη η Δυτική Αθήνα στηρίζεται σε ένα μόνο νοσοκομείο, το Αττικό, και αυτό με τεράστιες ελλείψεις όπως οι ίδιοι υγειονομικοί αναδεικνύουν».

Οι φορείς διεκδικούν:

  • Ουσιαστική ενίσχυση των δομών Υγείας στην περιοχή μας που θα ανακουφίσουν τα νοσοκομεία και θα συμβάλουν καθοριστικά στον επιδημιολογικό σχεδιασμό, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση. Το Κέντρο Υγείας στη Μπίμπιζα να μετατραπεί σε 24ωρης λειτουργίας, με υποδομή για επείγοντα περιστατικά (ΕΚΑΒ) και δυνατότητα βραχείας νοσηλείας, με σύγχρονες υποδομές, πλήρως εξοπλισμένο με γιατρούς, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, υλικά και μηχανήματα. Με Κέντρο Ψυχικής Υγείας και όλα τα προγράμματα φροντίδας, προστασίας και αποκατάστασης των ΑμεΑ (κοινωνικούς λειτουργούς, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, κ.α.). Σύνδεση του Κέντρου Υγείας με τις υπομονάδες Πετρούπολης και Ιλίου, στελέχωσή τους με το απαραίτητο ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό, με υλικοτεχνική υποδομή, ανάλογα με τις ανάγκες και τον πληθυσμό της περιοχής. Να καλυφθούν τα κενά σε μια σειρά βασικές ειδικότητες (καρδιολόγοι, παιδίατροι, μικροβιολόγοι, ακτινολόγοι) αλλά και χρόνιων παθήσεων (ενδοκρινολόγοι, ρευματολόγοι κ.α.) και στις τρεις μονάδες. Σύνδεση και των τριών μονάδων με τους χώρους δουλειάς με γιατρούς εργασίας και τεχνικούς ασφάλειας. Με τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς και τα αθλητικά κέντρα της περιοχής και παρακολούθηση του εμβολιαστικού προγραμματισμού.Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς. Να ενταχθούν τα δημοτικά ιατρεία στον ενιαίο σχεδιασμό του Κέντρου Υγείας και να στελεχωθούν με το απαραίτητο ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό.
  • Αποφασιστική ενίσχυση του Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ» που καλύπτει εκατοντάδες χιλιάδες του πληθυσμού της περιοχής μας. Να προχωρήσει άμεσα η πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού.

Δεν θα πληρώσουμε ξανά την κρίση τους.

Αγώνας τώρα για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας!

Όλοι & Όλες στη συγκέντρωση στην  2ηΥγειονομική Περιφέρεια σήμερα Τετάρτη 14 Απρίλη στις 7 μ.μ.

Στο σύνδεσμο θα δείτε και το κείμενο υπογραφών των φορέων https://ygeia.swmateia-foreis-dytikis-athinas.gr/