Την Τρίτη 13 Απριλίου 2021, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΕΠΑ, όπου συζητήθηκαν τα ιδιαίτερα ζητήματα της περιόδου, αλλά και οι κατακτήσεις που είχαμε μέσα από τον οργανωμένο αγώνα.

Αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

  1. Απόφαση συμμετοχής στην Απεργία Πέμπτη 6 Μαΐου για τον εορτασμό Πρωτομαγιάς και συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα στο Σύνταγμα στις 10 π.μ. και στον Περαιά στις 10.30 στην πλατεία Καραϊσκάκη κόντρα στα παιχνίδια της ήδη απαξιωμένης ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, που θέλει να γιορτάσει μαζί με την κυβέρνηση την κατάργηση του 8ωρου. Η 1η Μάη είναι μέρα-σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και γιορτάζεται με απόφαση των εργαζόμενων, των συνδικάτων τους και όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών!
  2. Πραγματοποίηση ΓΣ των εργαζόμενων στην ΣΟΛ στο μουσείο ΠΕΚΑΜ το Σάββατο 17/4 στις 17:30.
  1. Προχωράμε σε εξορμήσεις με υλικό για το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο και την 1η ΜΑΗ στις εταιρίες και χώρους: PwC, Deloitte, ASD, ΣΟΛ, Λογ. Γραφεία Περιστέρι, Λογ. Γραφεία Δραπετσώνας, Λογ. Γραφεία Κέντρου Πειραιά, Λογ. Γραφεία Κέντρου Αθήνας, Λογ. Γραφεία Ν.Ιωνίας, Λογ. Γραφεία Πετραλώνων
  2. Προχωράμε σε συσκέψεις κατά τόπους για την ενημέρωση και τον σχεδιασμό ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο και για τον εορτασμό της 1ης Μάη, ως εξής

-Δυτικές Συνοικίες (Περιστέρι) 24/4/2021 18:00

-Βόρειες Συνοικίες (Ν.Ιωνία) 24/4/2021 18:00

-Πειραιάς 25/4/2021 18:00 με στόχο να πραγματοποιηθούν και σε άλλες περιοχές.

  • Επικύρωση εκ νέου της απόφασης μας για απεργιακή απάντηση όταν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει προς ψήφιση το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο.
  • Πραγματοποίηση ΓΣ του σωματείου μέσα στον Μάιο σε ανοιχτό χώρο που θα τηρηθούν όλα τα μέτρα. Επιδιώκουμε να συζητήσουμε ολοκληρωμένα με βάση τις εξελίξεις αλλά και τα συμπεράσματα της περιόδου, μπροστά και στην ανάγκη το σωματείο μας να βγει πιο δυνατό στις επερχόμενες αρχαιρεσίες.
  • Προετοιμαζόμαστε για τις αρχαιρεσίες που θα γίνουν το 2021. Με αυτή την έννοια ενισχύουμε πλευρές της δουλειάς μας που έτσι κι αλλιώς έχουμε αναδείξει την κρισιμότητα τους για την λειτουργία του σωματείου μας.
  • Αύξηση των εγγραφών. Να αποκρυσταλλωθεί η σοβαρή προσπάθεια με τις παρεμβάσεις του προηγούμενου διαστήματος με νέες εγγραφές.
  • Σταθερή επαφή με το μητρώο.
  • Εντείνουμε την προσπάθεια να έχουμε καλή εικόνα για τους χώρους δουλειάς και με άμεσα αντανακλαστικά βλέπουμε τα ζητήματα που υπάρχουν και πως θα οργανώσουμε την παρέμβαση μας εντάσσοντας όλα τα μέλη του σωματείου μας.
Κατηγορίες: Αποφάσεις ΔΣ