Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους του κλάδου που 135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη εξέγερση στο Σικάγο, προσπέρασαν τη θλιβερή ηγεσία της ΓΣΕΕ και τίμησαν αγωνιστικά, με απεργία τους ηρωικούς αγώνες του εργατικού κινήματος και την παγκόσμια μέρα αγώνα της τάξης μας! Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τους πολλούς συναδέλφους που έκαναν για πρώτη φορά απεργία, γεγονός που μας γεμίζει αισιοδοξία και κουράγιο.

Τα μπλοκ του σωματείου μας συμμετείχαν και έδωσαν αγωνιστικό παλμό στις μεγάλες συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Πειραιά. Για πρώτη φορά στο μπλοκ μας είχαμε και διακριτό πανό από εργαζόμενους της ΣΟΛ, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρίες του κλάδου μας, από όπου υπήρχε μεγάλη συμμετοχή απεργών.

Χιλιάδες εργαζόμενοι από πολλούς κλάδους πήραμε θέση μάχης απέναντι στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση. Δηλώσαμε ότι δεν θα δεχτούμε την νομιμοποίηση του 10ωρου, τις απλήρωτες υπερωρίες, το χτύπημα στα συνδικάτα. Απαιτούμε μείωση του εργάσιμου χρόνου (7ωρο-5ημερ-35ωρο), αυξήσεις στους μισθούς, υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!

Η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση ήταν μόνο η αρχή. Για τον λόγο αυτό καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να συμμετάσχουν στη μεγάλη σύσκεψη σωματείων για την προετοιμασία κλιμάκωσης του αγώνα, τη Δευτέρα 10 Μάη, στο Πεδίον του Άρεως, στην Αθήνα, στις 6.30 μ.μ.

Μέσα στον Μάιο θα πραγματοποιηθεί ΓΣ του σωματείου μας, σε ανοιχτό χώρο τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, για να κουβεντιάσουμε συλλογικά και με αισιοδοξία, πως θα οργανώσουμε την δική μας απάντηση και την πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Η ελπίδα σήμερα βρίσκεται στους ταξικούς αγώνες, στην οργάνωση των εργαζομένων, στη σύγκρουση με τους επιχειρηματικούς ομίλους και το πολιτικό προσωπικό τους, με τα τμήματα τους μέσα στο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα.

Είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να βγούμε στην αντεπίθεση, στην καθημερινή πάλη για νέες διεκδικήσεις, για ανάκτηση των δικαιωμάτων που χάθηκαν.

Κατηγορίες: Δελτία Τύπου