ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

Οι νέες αποκαλύψεις, αποδεικνύουν ότι η χωματερή της Φυλής είναι ένα έγκλημα διαρκείας για τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ και το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Πριν λίγες μέρες βγήκε στο φως της δημοσιότητας έγγραφο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας . Στο έγγραφο αυτό αποτυπώνεται μελέτη με την οποία καταδεικνύονται οι τραγικές συνέπειες που έχει η λειτουργία της χωματερής της Φυλής στα υπόγεια νερά της περιοχής με σοβαρούς κινδύνους για τους κατοίκους ολόκληρης της Αττικής. Το έγγραφο αυτό περιλαμβάνει μετρήσεις και καταγράφει υπερβάσεις ορίων που αποτελούν πιεστήρια του εγκλήματος:

Αμμώνιο: Υπέρβαση του επιτρεπόμενου ορίου μέχρι και 169 φορές

Νιτρικά: Υπέρβαση του επιτρεπόμενου ορίου μέχρι και 5 φορές

Χλωριούχα :Υπέρβαση του επιτρεπόμενου ορίου μέχρι και 3,5 φορές

Αγωγιμότητα: Υπέρβαση του επιτρεπόμενου ορίου μέχρι και 1,5 φορά

Νικέλιο: Υπέρβαση του επιτρεπόμενου ορίου μέχρι και 13 φορές

Αργίλιο: Υπέρβαση του επιτρεπόμενου ορίου μέχρι και 33 φορές

Τα παραπάνω στοιχεία ήρθαν μάλιστα στη δημοσιότητα λίγες εβδομάδες μετά την υπερψήφιση στο περιφερειακό συμβούλιο της Περιβαλλοντικής Μελέτης για το ΧΥΤΑ που μόνο Περιβαλλοντική δεν είναι! Με fast track διαδικασίες εν μέσω lockdown.

Όταν το άδικο συνεχίζεται δεν χωράει απογοήτευση και μοιρολατρία. Είναι ώρα να μπούμε μαζικά στον αγώνα, σε έναν αγώνα διαρκείας, για να υπερασπιστούμε τη ζωή και την υγεία των παιδιών μας και των οικογενειών μας. Αυτό είναι που πραγματικά φοβούνται κυβερνήσεις – περιφερειακές και δημοτικές αρχές και μας λένε συνεχώς ότι ο ΧΥΤΑ κλείνει. Εδώ και 60 χρόνια όμως όλο συνεχίζει και επεκτείνεται.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΟ ΖΩΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΙΑ

Μπροστά μας έχουμε:

  • τον νέο ΠΕΣΔΑ που ετοιμάζεται να ψηφίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο από Σεπτέμβρη και προσπαθεί να τον παρουσιάσει ως φιλολαϊκό και ρεαλιστικό, αλλά ρεαλιστικός είναι μόνο για το τσάκισμα της Υγείας του λαού και κέρδος στις τσέπες λίγων, αφού σχεδιάζουν να γεμίσουν ΧΥΤΥ, μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων και εγκλήματα τύπου Φυλής σε όλη την Αττική.
  • τις εργασίες που πρόκειται να ξεκινήσουν για το νέο ΧΥΤΑ στη Φυλή, και χρειάζεται από μας να μπει εμπόδιο, το ξεκαθαρίζουμε ότι θα μας βρουν μπροστά τους αν τολμήσουν να βάλουν μπροστά το νέο έγκλημα .
  • το διαγωνισμό για άλλο ένα έγκλημα τύπου Φυλής στο Γραμματικό.
  • το σχεδιασμό για δημιουργία εργοστασίων καύσης σε Γραμματικό, Σχιστό και Θριάσιο

Σε όλα αυτά χρειάζεται μέτωπο πάλης, οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες και οι εγκληματίες γνωστοί.

Η  Συντονιστική Επιτροπή ενάντια στο έγκλημα της Χωματερής της Φυλής, στην σύσκεψη που διοργάνωσε στις 10 Μάη, στην οποία συμμετείχε και η Επιτροπή Λογιστών και Ελεγκτών  Δυτικών Συνοικιών,  πέρα από τον αποκλεισμό της Χωματερής που πραγματοποιήθηκε στις 12 Μάη αποφάσισε:

  • Το διάστημα 20 – 30 Μάη κινητοποιήσεις – ενημερώσεις σε όλους τους Δήμους της περιοχής.
  • Το Σάββατο 5 Ιούνη, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 7 μ.μ. μεγάλη συγκέντρωση – συναυλία στο Σύνταγμα.

Οι εξελίξεις δεν σηκώνουν άλλη αναμονή, απαιτούν ξεσηκωμό, τόσο από τους κατοίκους της Φυλής, όσο και ολόκληρης της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας.