Χαιρετίζουμε την μαζική και μαχητική απεργιακή απάντηση των εργαζομένων και του κλάδου ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

Σύσσωμοι οι εργαζόμενοι και του κλάδου μας απαίτησαν:

Πάρτε πίσω τώρα το νομοσχέδιο!

Δεν διορθώνεται. Δεν βελτιώνεται.

Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις των συνδικάτων σε όλες τις πόλεις τις χώρας, δείχνουν την αποφασιστικότητα της εργατικής τάξης να αντιπαλέψει αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα, κόντρα  σε απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, στην εργοδοτική τρομοκρατία, στην κυβερνητική ρητορεία που θέλει να κάνει το άσπρο μαύρο, κόντρα στην εργοδοτική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά, μαχητικά, μαζικά!

  • Σπάμε το κλίμα εφησυχασμού – αναμονής που καλλιεργεί η κυβέρνηση και η ηγεσία της ΓΣΕΕ.
  • Σπάμε το κλίμα ηττοπάθειας και του «θα λογαριαστούμε μετά».

Η κυβέρνηση επιδιώκει να επιβάλει τις ανατροπές του αιώνα! Να καταργήσει το 8ωρο που καταχτήθηκε πριν έναν αιώνα στην Ελλάδα μέσα από σκληρούς και αιματηρούς αγώνες και ενώ η παραγωγικότητα της εργασίας έχει εκτοξευθεί από τότε. Με ψέματα επιδιώκει να κρύψει ότι διαμορφώνει μια ζωή κόλαση για όλους τους εργαζόμενους, απογειώνει την κινητικότητα και την ευελιξία της ζωής μας για τις ανάγκες των εργοδοτών, χτυπά την Κυριακή αργία, μειώνει το εισόδημα, βάζει ουσιαστικά εμπόδια στη δράση των συνδικάτων και να καταργήσουν επί της ουσίας το απεργιακό δικαίωμα.

Η ΠΟΛ προτείνει απεργιακή κλιμάκωση με νέα απεργιακή απάντηση στις 16 Ιουνίου.Καλούμε τα σωματεία του κλάδου μας να συνεδριάσουν άμεσα και να λάβουν αποφάσεις σχετικά με αυτή την πρόταση. Καλούμε τα σωματεία και τις επιτροπές λογιστών σε κάθε πόλη με αυταπάρνηση και αυτοθυσία να οργώσουμε τους χώρους δουλειάς, της γειτονιές μας, να σημάνει συναγερμός. Να αποσυρθεί άμεσα το αντεργατικό νομοσχέδιο.

Δεν υποχωρούμε. Η κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτό το τερατούργημα.

Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!

Το Διοικητικό Συμβούλιο

11/06/2021

Κατηγορίες: ΠΟΛ