ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ – ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

Μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στην Βουλή

Συγκεντρώσεις 10:30πμ Σύνταγμα, 10πμ πλ.Καραϊσκάκη (παράρτημα Πειραιά)

και Απογευματινό Συλλαλητήριο 5μμ έξω από τη Βουλή

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους που έκαναν το βήμα και συμμετείχαν στην 24ωρη πανεργατική απεργία στις 10 Ιούνη απαιτώντας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα.  Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τους νέους συναδέλφους που για πρώτη φόρα απέργησαν!

Η Κεντρική Διοίκηση συνεδρίασε έκτακτα, προκειμένου να αποφασίσει την κλιμάκωση του αγώνα μας. Προχωράμε σε νέα απεργιακή απάντηση στις 16/6 βάσει της απόφασης για 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η ΠΟΛ και συμμέτοχη στο απογευματινό συλλαλητήριο.

Καλούμε τους εργαζόμενους με ακόμα περισσότερο θάρρος να κάνουν το βήμα και αυτή τη φορά, να γίνουμε ακόμα πιο πολλοί στην μάχη της υπεράσπισης της ζωής μας. Ο μόνος τρόπος να τους εμποδίσουμε είναι να είμαστε χιλιάδες στις απεργιακές συγκεντρώσεις την Τετάρτη 16/6 στις 10.30 στο Σύνταγμα (προσυγκέντρωση στην πλ.Κάνιγγος 10πμ), το Παράρτημα Πειραιά στις 10πμ στην πλ.Καραϊσκάκη αλλά και στο απογευματινό συλλαλητήριο την ίδια μέρα στις 5μμ έξω από τη Βουλή (προσυγκέντρωση στα Προπύλαια 4.30μμ).

Η κυβέρνηση επιδιώκει να επιβάλει τις ανατροπές του αιώνα! Να καταργήσει το 8ωρο που καταχτήθηκε πριν έναν αιώνα στην Ελλάδα μέσα από σκληρούς και αιματηρούς αγώνες και ενώ η παραγωγικότητα της εργασίας έχει εκτοξευθεί από τότε. Με ψέματα επιδιώκει να κρύψει ότι διαμορφώνει μια ζωή κόλαση για όλους τους εργαζόμενους, απογειώνει την κινητικότητα και την ευελιξία της ζωής μας για τις ανάγκες των εργοδοτών, χτυπά την Κυριακή αργία, μειώνει το εισόδημα, βάζει ουσιαστικά εμπόδια στη δράση των συνδικάτων και να καταργήσουν επί της ουσίας το απεργιακό δικαίωμα.

Την στιγμή που κορυφώνεται η επίθεση από εργοδοσία και κυβέρνηση προς την εργατική τάξη οι δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα ηττοπάθειας και αποκλιμάκωσης του αγώνα προτείνοντας να μη γίνει απεργία ή το πολύ πολύ να γίνει κάποια ολιγόωρη στάση εργασίας. Ξεπερνώντας αυτές τις δυνάμεις, ήδη μια θάλασσα Σωματείων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων έχουν πάρει απόφαση 24ωρης απεργίας. Αντίστοιχη απόφαση έχει πάρει και η ΑΔΕΔΥ.

Είναι η ώρα του αγώνα! Απαιτούμε εδώ και τώρα:

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Το νομοσχέδιο. Είναι για τα σκουπίδια, ούτε διορθώνεται, ούτε βελτιώνεται.

-Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που διευθετούν το χρόνο εργασίας, οι νόμοι των ελαστικών σχέσεων εργασίας, οι νόμοι που ξηλώνουν την Κυριακάτικη αργία

-Διεκδικούμε σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο.

Οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη!

ΟΛΟΙ στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις και στο Απογευματινό Συλλαλητήριο

            ΤΟ ΔΣ

                                    14/06/2021

Κατηγορίες: Δελτία Τύπου