Δελτίο Τύπου

Πάρτε πίσω τις αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος

ΔΕΝ δεχόμαστε να μας βυθίζουν στα σκοτάδια ΟΥΤΕ να λεηλατήσυν το εισόδημα μας!

Συμμετέχουμε στις παραστάσεις διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος την Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη, στις 9 π.μ, στο κτίριο της διοίκησης της ΔΕΗ, Χαλκοκονδύλη 30 Αθήνα

Οι νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, με ευθύνη της κυβέρνησης στο δρόμο της «απελευθέρωσης» της ενέργειας, που έστρωσε κι ο ΣΥΡΙΖΑ, λεηλατεί το ήδη μειωμένο εισόδημα ανθρώπων που δίνουν αγώνα επιβίωσης, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο να βυθιστούν στα σκοτάδια.

Η εκτίναξη της τιμής στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ξεκίνησε ήδη να μετακυλίεται στους λογαριασμούς ρεύματος και η επιβάρυνση για τα λαϊκά νοικοκυριά τους επόμενους μήνες θα είναι δυσβάσταχτη. Αρκετοί θα δουν το κόστος μόνο για το μήνα Αύγουστο αυξημένο έως και 40%, αφού πάνω στα ήδη τσουχτερά τιμολόγια θα έρθει να προστεθεί και το αυξημένο κόστος που διαμορφώθηκε στο χρηματιστήριο ενέργειας.

Στους εργαζόμενους του κλάδου μας, αυτές οι αυξήσεις θα έρθουν να προστεθούν στα ήδη αυξημένα κόστη από την εφαρμογή της τηλεργασίας (εξοπλισμός, ρεύμα, ιντερνέτ, κλιματισμός, άλλα πάγια στοιχεία κλπ) που φορτώθηκαν στις πλάτες των εργαζομένων αντί να τα αναλάβει αποκλειστικά η εργοδοσία!

Η νέα εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στην κατάσταση που αναφέρει η έκθεση του Παρατηρητήριου Ενεργειακής Φτώχειας στην Ευρώπη για το 2018, σύμφωνα με την οποία το 22,7% του πληθυσμού της Ελλάδας αδυνατούσε να διατηρήσει ζεστό το σπίτι του το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι, ενώ το 35,6% δυσκολεύεται να πληρώσει τους λογαριασμούς ενέργειας.

Αυτή η κατάσταση επιβαρύνεται από την πολιτική των παρόχων ρεύματος οι οποίοι κόβουν με την πρώτη ευκαιρία το ρεύμα στα λαϊκά νοικοκυριά που δε μπορούν να ανταπεξέλθουν στα πανάκριβα τιμολόγια, ενώ και τα τέλη επανασύνδεσης και οι διακανονισμοί έχουν δυσβάσταχτους όρους καθιστώντας αδύνατο για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά νοικοκυριά να ανταπεξέλθουν σε όρους κυριολεκτικά σφαγής.

Κόβουν το ρεύμα ακόμα και σε οικογένειες με μικρά παιδιά, καθώς προτεραιότητά τους είναι να εισπράξουν χρήμα, μη λογίζοντας την οικονομική κατάσταση ή άλλες ειδικές δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζει ένας καταναλωτής. Το πρόβλημα της ενεργειακής φτώχειας θα οξυνθεί ακόμα παραπέρα το επόμενο διάστημα. Η αύξηση των τιμών του ρεύματος, αδειάζει το πορτοφόλι της λαϊκής οικογένειας, την ίδια στιγμή που οι τιμές σε μια σειρά βασικών λαϊκών αγαθών, τα οποία είναι απαραίτητα για τη διαβίωσή της, έχουν πάρει την ανηφόρα.

Πρόκειται για προδιαγεγραμμένη εξέλιξη αφού εδώ και λίγους μήνες ολοκληρώθηκε άλλο ένα μέρος στο «δράμα της απελευθέρωσης» της ενέργειας, η οποία πλέον έχει γίνει χρηματιστηριακό προϊόν, συνέπεια του γεγονότος ότι είναι εμπόρευμα. Αυτή είναι η αίτια των ανατιμήσεων κι όχι η παρενέργεια «εξωτερικών και συγκυριακών παραγόντων» που επικαλούνται τα κυβερνητικά επιτελεία. Το παραμύθι ότι τάχα ο ανταγωνισμός θα έριχνε τις τιμές, έχει καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος.

Σήμερα οι εργαζόμενοι έχουμε ανάγκη από φθηνές και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στην Ενέργεια, στο Νερό, στις Επικοινωνίες, στις Μεταφορές κ.λπ. 

Ο αγώνας μας ενάντια σε αυτή την πολιτική είναι μονόδρομος.

Γι’αυτό καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να μην αποδεχτούν να πληρώσουν άλλη μια φορά για τα κέρδη των αφεντικών και των μονοπωλιακών ομίλων. Να γίνουν μέλη του σωματείου μας, στους φορείς στη γειτονιά τους, στους συλλόγους γονέων για να δυναμώσουμε τη δύναμή μας, για να αντεπιτεθούμε!

Απαιτούμε:

 • Καμία αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος. 
 • Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
 • Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες και σε μικρές επιχειρήσεις
 • Δωρεάν ρεύμα σε όσους πλήγηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές
 • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές. Κανείς εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ. Κανείς εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ.

Συμμετέχουμε στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας, την Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη, στις 9 π.μ, στο κτίριο της διοίκησης της ΔΕΗ, Χαλκοκονδύλη 30 στην Αθήνα.

Κινητοποιήσεις θα γίνουν την ίδια μέρα και στα παρακάτω καταστήματά της ΔΕΗ:

 • Πειραιάς, Αγίου Ελευθερίου 114
 • Νέα Ιωνία, Λεωφόρος Γαλατσίου 3
 • Περιστέρι, Παύλου Μελά 8
 • Άγιοι Ανάργυροι, Νικολάου Πλαστήρα 103
 • Καλλιθέα, Ελευθερίου Βενιζέλου 231
 • Χαλάνδρι, Ανδρέα Παπανδρέου 71
 • Ελευσίνα, Ηρώων Πολυτεχνείου 108
 • Κορωπί, Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου 250
Κατηγορίες: Δελτία Τύπου