Την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΕΠΑ, όπου συζητήθηκαν τα ιδιαίτερα ζητήματα της περιόδου, αλλά και οι κατακτήσεις που είχαμε μέσα από τον οργανωμένο αγώνα, και πάρθηκαν οι εξής αποφάσεις:

 1. Προχωράμε σε έκτακτη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στις 28 Σεπτεμβρίου στην αυλή του Μουσείου ΠΕΚΑΜ στις 6:30μμ για να οργανώσουμε την πάλη μας απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που έχει αντίκτυπο σε όλες τις πτυχές της ζωής μας (ακρίβεια, ωράριο, εισόδημα, εντατικοποίηση) για να μείνει ο αντεργατικός νόμος στα χαρτιά και για να προετοιμάσουμε την μάχη των επερχόμενων αρχαιρεσιών, ώστε να δώσουμε και με αυτόν τον τρόπο την απάντηση των εργαζόμενων του κλάδου πως δεν επιτρέπουμε κράτος και εργοδοσία να βάλουν χέρι στο σωματείο μας!
 2. Προχωράμε σε εκλογοαπολογιστική Συνέλευση στις 26/10, με πρόταση για έναρξη αρχαιρεσιών στις αρχές Νοέμβρη.
 1. Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στις 17 Σεπτέμβριου στις 7μ.μ. στο Πάρκο Ελευθερίας (Στάση Μετρό Μέγαρο Μουσικής).Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, μπροστά στην επικείμενη σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ που θα λάβει χώρα στην Αθήνα από τις 17 έως τις 19 Σεπτέμβρη,
 2. Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση για τα 8 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου στις 5.30 μμ στο Κερατσίνι.
 3. Η επιτροπή Δυτικών συμμετέχει στην σύσκεψη σωματείων και φορέων στις Δυτικές Συνοικίες την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου στις 6.30μμ Πλατεία Δημαρχείου, Ίλιον με θέμα «Η υπεράσπιση της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων μας».
 4. Συμμετέχουμε στην πλατιά σύσκεψη ομοσπονδιών και συνδικάτων την 1η Οκτώβριου με στόχο το συντονισμό Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Συνδικάτων για την αποφασιστική κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στο χτύπημα των σωματείων που επιφέρει ο νόμος Χατζηδάκη για το ηλεκτρονικό φακέλωμα σωματείων.
 5. Οργανώνουμε πρωτοβουλίες με στόχο να φτάσουμε σε κάθε συνάδελφο μέλος του σωματείου και να βρεθούμε με περισσότερους συναδέλφους του κλάδου να γίνουν μέλη του σωματείου μας, οι αναλυτικές ημερομηνίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, που περιλαμβάνουν:
 • συσκέψεις σε περιοχές (Δυτικά, Βόρεια και Πειραιά)
 • συσκέψεις σε χώρους δουλείας, ιδιαίτερα στις μεγάλες ελεγκτικές-συμβουλευτικές εταιρίες του κλάδου
 • παρεμβάσεις και εξορμήσεις σε λογιστικά γραφεία, λογιστικές και ελεγκτικές, συμβουλευτικές εταιρίες
 • παρεμβάσεις σε σπουδαστές και φοιτητές
 • συνεδρίαση της Επιτροπής γυναικών του σωματείου
 • Συγκρότηση ομάδας επικοινωνίας του σωματείου μας ώστε να γνωστοποιούνται οι δράσεις μας και να φτάνουμε με κάθε μέσο σε περισσότερους συναδέλφους. Καλούμε όποιον συνάδελφο επιθυμεί να συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια, να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα του σωματείου.
 • Παίρνοντας υπόψιν τα αυξημένα έξοδα της περιόδου, ιδιαίτερα μπροστά στις αρχαιρεσίες, αλλά και την συνολικότερη επίθεση κράτους και εργοδοσίας στα σωματεία, θα προχωρήσουμε σε οικονομική εξόρμηση την περίοδο των αρχαιρεσιών και καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμβάλλουν από το υστέρημά τους για να συνεχίσουμε να δίνουμε απρόσκοπτα κάθε μάχη συλλογικά και οργανωμένα μέσα από το σωματείο μας.

                                                                                                                                              ΤΟ ΔΣ

16.09.2021

Κατηγορίες: Αποφάσεις ΔΣ