Παράρτημα Πειραιά

Συλλαλητήριο σωματείων και φορέων στις 29 Σεπτέμβρη στις 7μμ στην πλατεία Κανάρη (Πασαλιμάνι) για τις εξελίξεις στο λιμάνι του Πειραιά

Συναδέφισσες, Συνάδελφοι,

Το Παράρτημα του Πειραιά της ΕΛΕΠΑ ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγ/κής Βιομηχανίας Ελλάδος και του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ σας καλεί να συμμετέχετε στο συλλαλητήριο σωματείων και φορέων την Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Κανάρη (Πασαλιμάνι) ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρήσει ένα επιπλέον 16% των μετοχών του ΟΛΠ στην COSCO!

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή, καθώς η εξέλιξη αυτή είναι ενάντια στις ανάγκες των εργαζομένων, των αυτοαπασχολουμένων, της νεολαίας, του λαού του Πειραιά. Αποτελεί συνέχεια όλων των αντιλαϊκών σχεδιασμών των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων που ξεδιπλώνονται όλα αυτά τα χρόνια για να αυξάνουν τα κέρδη τους η COSCO, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι και οι επιχειρηματίες. 

Καλούμε τους εργαζόμενους και τον λαό του Πειραιά να μπει τώρα στη μάχη να ανατρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων.

Διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στους σχεδιασμούς που υπηρετούν την κερδοφορία του κεφαλαίου. Παλεύουμε για: 

  • Να μην προχωρήσει η υλοποίηση του masterplan της COSCO. Ιδιαίτερα όσον αφορά τα έργα της κρουαζιέρας στην Πειραϊκή, την επέκταση του carterminal στο μόλο της ΔΕΗ, την επέκταση της Προβλήτας ΙΙΙ στον Αρμό.
  • Να μην προχωρήσουν οι σχεδιασμοί στη βιομηχανική και λιμενική ζώνη του Πειραιά (π.χ. με τη δημιουργία μεγάλου ναυπηγείου στην ακτή του Περάματος που εκτός των άλλων μπορεί να είναι μια νέα ωρολογιακή βόμβα για την πόλη δίπλα στα καζάνια, εμπορικά κέντρα, 5στερα ξενοδοχεία, πάρκα καινοτομίας κ.ά.) στα πλαίσια του masterplan της COSCO και άλλων επιχειρηματικών σχεδιασμών. Η όποια παρέμβαση σε εγκαταλελειμμένα βιομηχανικά κτίρια και αποθήκες να μην αλλάζει τους όρους δόμησης και να μην απαγορεύει την πρόσβαση του λαού του Πειραιά στη θάλασσα, να γίνεται με σεβασμό στο περιβάλλον, στην ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της πόλης. Οι ελεύθεροι χώροι να αποδοθούν στο λαό του Πειραιά.
  • Ενάντια σε όλους τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς που επιβαρύνουν την περιοχή του Πειραιά, μεγαλώνουν την εκμετάλλευση, οδηγούν σε νέους κινδύνους για τη ζωή, την εργασία και τα δικαιώματά μας.
  • Ελεύθερη πρόσβαση του λαού στη θάλασσα. Καμιά επιχειρηματική και εμπορική δράση στους ελεύθερους χώρους. Όλοι οι χώροι (π.χ. Λιπάσματα, Αρμός) να αποδοθούν στο λαό της περιοχής και να αναπλαστούν με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση και με βάση τις προτάσεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος.
  • Το σύνολο των 640 στρεμμάτων της περιοχής των Λιπασμάτων με απαλλοτρίωση όλης της έκτασης χωρίς αποζημίωση για να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες του λαού.
  • Να φύγουν, η “OIL ONE” και τα καζάνια του θανάτου από τις γειτονιές μας. Να ανακληθούν άμεσα όλες οι άδειες των βιομηχανιών που ρυπαίνουν την περιοχή, να απομακρυνθούν οι εγκαταστάσεις τους μακριά από κατοικημένες περιοχές. Άμεσα μέτρα για τη ρύπανση στην περιοχή από τις βιομηχανίες. Είναι όρος για να σταματήσει άμεσα η δυσοσμία που μας ταλαιπωρεί».

27/09/2021