Δελτίο Τύπου

Για την επίθεση φασιστοειδών σε μέλη φοιτητικών συλλόγων

Καταδικάζουμε την άγρια επίθεση και τον ξυλοδαρμό, που δέχτηκαν μέλη φοιτητικών συλλόγων χθες το πρωί έξω από το 1ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης από φασιστικές ομάδες και περιθωριακά στοιχεία που καμία σχέση δεν έχουν με τους μαθητές, το οργανωμένο μαθητικό κίνημα και τις συλλογικές διαδικασίες.

Καταδικάζουμε και την απαράδεκτη στάση της αστυνομίας, που παρεμπόδισε του συγκεντρωμένους φοιτητές που πραγματοποιούσαν σήμερα το πρωί μαζική εξόρμηση έξω από το σχολείο, αφήνοντας ανεμπόδιστους τους φασίστες που εξαπολύσουν επιθέσεις με μολότοφ και πέτρες! Τα ΜΑΤ που βρίσκονταν στην περιοχή μετά την επίθεση των φασιστοειδών έριξαν χημικά στους συγκεντρωμένους έξω από το σχολείο, σε γονείς, μέλη των Φοιτητικών Συλλόγων! Την ίδια ώρα, αναδεικνύονται οι σοβαρές ευθύνες της διεύθυνσης του συγκεκριμένου σχολείου, καθώς με την ανοχή της, τα φασιστοειδή που έχουν παρεισφρήσει στο ΕΠΑΛ, επιτέθηκαν και σε μαθητές, που ύψωσαν τη φωνή τους και αντέδρασαν στη δράση των φασιστών, ενώ την ίδια ώρα απαγορεύει την είσοδο στο σχολείο σε εκλεγμένους εκπαιδευτικούς συνδικαλιστές. Η κυβέρνηση να αναλάβει τώρα τις ευθύνες της!

Καμία ανοχή σε οποιεσδήποτε φύτρες υπάρχουν και επωάζουν το αυγό του φιδιού!

Δεν εφησυχάζουμε την πάλη μας απέναντι στο φασισμό. Απομονώνουμε τους φασίστες όπου και με όποιο τρόπο κάνουν την εμφάνισή τους και στοχεύουμε σε αυτούς για τους οποίους δουλεύουν: βιομήχανους, εφοπλιστές, μεγαλοεργολάβους, μεγαλεμπόρους, τραπεζίτες και τα λοιπά παράσιτα της κοινωνίας, το σάπιο σύστημά τους.

Δεν μας τρομάζουν! Δε θα τους αφήσουμε να ξεμυτίσουν πουθενά!

Πριν ένα χρόνο τέτοιες μέρες ένα σύνθημα δονούσε τους δρόμους σε κάθε πόλη, τις γειτονιές, τους χώρους δουλειάς! «Μία είναι η απόφαση: Οι ναζί δολοφόνοι στη φυλακή».

Ο λαός έχει την δύναμη και θα φροντίσει ώστε οι φασίστες θα γυρίσουν εκεί που ανήκουν στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας!

Η απάντηση μας είναι μια: ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Ενισχύουμε τα σωματεία μας.

Χaιρετίζουμε το σημερινό συλλαλητήριο που καλούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, Σωματεία, Σύλλογοι Γονέων και μαζικοί φορείς της Θεσσαλονίκης στις 18.30 στην πλατεία Τερψιθέας στη Σταυρούπολη.

Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά, στα σχολεία και τις σχολές!

Έξω από τους κλάδους και τους χώρους δουλειάς!