Την Τρίτη 28/09/2021 πραγματοποιήθηκε η πρώτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΕΠΑ μετά το καλοκαίρι όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν στους χώρους εργασίας αυτή την περίοδο και έγινε απολογισμός της δράσης, των παρεμβάσεων και των κεκτημένων που είχαμε σε πολλές περιπτώσεις. Η συνέλευση μας πήρε σημαντικές αποφάσεις:

 • Πρώτος σταθμός είναι η πλατιά σύσκεψη των σωματείων και συνδικάτων ώστε να διαμορφώσουμε ένα μαζικό κίνημα, μια πλατιά συσπείρωση που θα μπλοκάρει την εφαρμογή των αντεργατικών νόμων και ιδιαίτερα του νόμου Χατζηδάκη την Τρίτη 5/10 στις 6.30 μ.μ στο Σπόρτινγκ.
 • Προχωράμε σε εκλογοαπολογιστική Συνέλευση στις 26/10, με πρόταση για έναρξη αρχαιρεσιών στις αρχές Νοέμβρη
 • Βασικά μέτωπα πάλης του σωματείου μας είναι η προστασία του ωραρίου (καμία απλήρωτη υπερωρία, διάλλειμα εντός 8ώρου, κανένα σεμινάριο/εκπαίδευση εκτός ωραρίου), προσλήψεις νέων συναδέλφων, αυξήσεις στους μισθούς χωρίς σύνδεση με αξιολόγηση, όχι στην εντατικοποίηση, κάτω τα χέρια από την Κυριακάτικη αργία, συνδυασμένο με διεκδίκηση ΣΣΕ με βάση το σχέδιο της ΠΟΛ. Επιμένουμε σε μέτρα προστασίας της υγείας. Για τα ζητήματα της τηλεργασίας που επιδιώκουμε να εμπλουτίσουμε τα αιτήματά μας ενάντια στην μονιμοποίηση της τηλεργασίας, στα πολυπληθή τμήματα των εργαζόμενων που την αποδέχονται ή δεν έχουν την δύναμη να την αντιπαλέψουν, στην κατεύθυνση ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να αγωνιστούν για να βελτιωθούν οι όροι δουλειάς και ζωής τους, για να μην μονιμοποιηθεί στην συνείδησή τους για να μην πάρει μόνιμα χαρακτηριστικά για κανέναν εργαζόμενο σε κανέναν κλάδο!

Για τα παραπάνω προχωράμε σε:

 • Σε συνάντηση στις 06/10 στο Υπ.Εργασίας για τα ζητήματα ωραρίου (διάλλειμα εντός 8ώρου) αλλά και για τις ασθένειες στους συναδέλφους. 
 • Παρέμβαση με αιτήματα συνάντησης και περιοδείες σε ελεγκτικές-συμβουλευτικές εταιρίες με αιτήματα για την προστασία της υγείας και για την τηλεργασία.  Και θα κλιμακώσουμε με κινητοποίηση που συνδιοργανώνουμε με το ΣΕΤΗΠ και Χρηματοπιστωτικό στις 11/10. 
 • Παρέμβαση με αίτημα συνάντησης στο ΣΟΕΛ για τα προβλήματα των ασφαλισμένων του φορέα, που καλούνται να προπληρώσουν τα ιατρικά τους έξοδα, και στην συνέχεια τους αποζημιώνονται μετά από τουλάχιστον 3 μήνες, και ιδιαίτερα για τους νέους γονείς, που τα κόστη εκτοξεύονται!
 • Οργανώνουμε πρωτοβουλίες με στόχο να φτάσουμε σε κάθε συνάδελφο μέλος του σωματείου αλλά και για να βρεθούμε με περισσότερους συναδέλφους του κλάδου ώστε να γίνουν μέλη του σωματείου μας, που περιλαμβάνουν:
 • Συσκέψεις σε περιοχές (Δυτικά, Βόρεια και Πειραιά)
 • Συσκέψεις σε χώρους δουλείας, ιδιαίτερα στις μεγάλες ελεγκτικές-συμβουλευτικές εταιρίες του κλάδου
 • Παρεμβάσεις και εξορμήσεις σε λογιστικά γραφεία, λογιστικές και ελεγκτικές, συμβουλευτικές εταιρίες. Ειδικά στα λογιστικά γραφεία οι παρεμβάσεις μας επιδιώκουμε να είναι σε συντονισμό με τους μικρούς αυτοαπασχολούμενος, στην βάση των κοινών προβλημάτων ιδιαίτερα για την προστασία της υγείας μας, για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τις εξελίξεις στο επάγγελμα όπως με τα ηλεκτρονικά βιβλία.
 • Παρεμβάσεις σε σπουδαστές και φοιτητές την δεύτερη εβδομάδα του Οκτώβρη
 • Συνεδρίαση της Επιτροπής γυναικών του σωματείου την Δευτέρα 4/10
 • Συγκρότηση ομάδας επικοινωνίας του σωματείου μας ώστε να γνωστοποιούνται οι δράσεις μας και να φτάνουμε με κάθε μέσο σε περισσότερους συναδέλφους.
 • Παίρνοντας υπόψιν τα αυξημένα έξοδα της περιόδου, ιδιαίτερα μπροστά στις αρχαιρεσίες, αλλά και την συνολικότερη επίθεση κράτους και εργοδοσίας στα σωματεία, θα προχωρήσουμε σε οικονομική εξόρμηση την περίοδο των αρχαιρεσιών και καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμβάλλουν από το υστέρημά τους για να συνεχίσουμε να δίνουμε απρόσκοπτα κάθε μάχη συλλογικά και οργανωμένα μέσα από το σωματείο μας.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις