Η κεντρική διοίκηση της ΕΛΕΠΑ στηρίζει τα δικαία αιτήματα των εκπαιδευτικών, μαθητών και των γονιών. Ο αγώνας τους είναι η απάντηση στον αυταρχισμό της κυβερνητικής πολιτικής, στην επίθεση που εξαπολύει το Υπουργείο Παιδείας σε Συνδικαλιστικές οργανώσεις και συνολικά στον κλάδο των εκπαιδευτικών, στους αγώνες των μαθητών για κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής.

Η κυβέρνηση προσπαθεί άμεσα να επιβάλει τις αντιδραστικές ρυθμίσεις που μετατρέπουν τα σχολεία σε επιχειρήσεις και υποβαθμίζουν τη μόρφωση των παιδιών μας.

Καταδικάζουμε την προσπάθεια της να πολιτικοποιήσει τους αγώνες των εκπαιδευτικών. Πριν μια εβδομάδα έστειλε τα ΜΑΤ στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και τώρα με δικαστικές αποφάσεις και απειλές προσπαθεί να τρομοκρατήσει τον λαό που αγωνίζεται αξιοποιώντας τον κατάπτυστο νόμο Χατζηδάκη.

Το δικαίωμα στη μόρφωση, στη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία

κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες του εργατικού – λαϊκού κινήματος.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, που πολλοί άλλωστε έχουμε παιδιά στο σχολείο, σε κοινό αγώνα με τους εκπαιδευτικούς ,τους μαθητές, τους φοιτητές, κατά της μετατροπής της παιδείας σε εμπόρευμα.

Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών και την απεργία τους στις 11 Οκτώβρη, που διεκδικούν:

  • Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών .
  • Καμιά εμπλοκή ιδιωτικών φορέων, επιχειρήσεων και Μ. Κ.Ο. στην εκπαιδευτική διαδικασία και στη λειτουργία των σχολείων.
  • Αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για όλες τις ανάγκες των σχολείων.
  • Να καταργηθούν εδώ και τώρα η ελάχιστη βάση εισαγωγής και η τράπεζα θεμάτων.
  • Να καταργηθεί , να μην εφαρμοστεί ο νόμος 4808/21 (Χατζηδάκη) για τα εργασιακά.

Η Κεντρική Διοίκηση
10/10/2021