Η ΕΛΕΠΑ τιμώντας αγωνιστικά την 48η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου καλεί την Τετάρτη 17 Νοέμβρη στα Προπύλαια στις 4.30μμ σε πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία μαζί με άλλα εργατικά σωματεία και φοιτητικούς συλλόγους.

Επίσης την Τρίτη 16 Νοέμβρη θα καταθέσει στεφάνι στον χώρο του Πολυτεχνείου. Τόπος συνάντησης η πλατεία Κάνιγγος στις 4.30μμ.

Η ΕΛΕΠΑ καλεί όλους τους συναδέλφους του κλάδου να τιμήσουμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου με μαχητικότητα, αποφασιστικότητα και κλιμάκωση των αγώνων για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, για ειρήνη των λαών κόντρα στα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Το σύνθημα που ήταν γραμμένο στις πύλες του Πολυτεχνείου «Έξω το ΝΑΤΟ- Έξω οι ΗΠΑ»  παραμένει ανεξίτηλο στον αγώνα μας ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή που γεννούν πολέμους, φτώχεια, ξεριζωμό στους λαούς όλου του κόσμου. Η αποστολή πυραύλων και στρατιωτικού προσωπικού στην Ασία και την Αφρική, οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, η 5ετής ανανέωση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις, η επέκταση της ΝΑΤΟϊκής βάσης στην Αλεξανδρούπολη, η πρόσφατη υπογραφή της ελληνογαλλικής συμφωνίας, οι νέες υπέρογκες εξοπλιστικές παραγγελίες, είναι επιθετικές ενέργειες, βάζουν στο στόχαστρο άλλους λαούς, εμπλέκουν τον λαό της χώρας μας σε μεγάλους κινδύνους και έχουν μοναδικούς κερδισμένους τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που διεκδικούν μερίδιο από τη λεία των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Ο λαός δεν έχει τίποτα να κερδίσει από την συμμετοχή της Ελλάδας σε πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ! Όπως τότε, έτσι και σήμερα, αποδεικνύεται ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν προστατεύουν τους λαούς, τους δολοφονούν!

Τα διδάγματα του αγώνα της περιόδου της Χούντας που κορυφώθηκε με την εξέγερση του Πολυτεχνείου αποδεικνύουν σήμερα πως ο λαός όταν θέλει μπορεί! Η κοινή πάλη εργαζομένων και νεολαίας ενάντια στην αστική τάξη και τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, που είχε να αντιμετωπίσει ένα πολύ βίαιο καθεστώς με την στήριξη των ΗΠΑ, απέδειξε πως ο λαός  μπορεί να τα βάλει με οτιδήποτε επιδιώκει η αστική τάξη να παρουσιάζει ως «πανίσχυρο», «μονόδρομο».

Σήμερα το σωματείο μας, όπως και όλα τα ταξικά σωματεία, συνολικά η εργατική τάξη, ο λαός της χώρας μας, έχουμε να αντιμετωπίσουμε τους νόμους των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να καταργήσουν το δικαίωμα στην απεργία, στην συνδικαλιστική οργάνωση και να βάλουν στο γύψο τους εργατικούς αγώνες. Ο νέος νομος έκτρωμα Χατζηδάκη  χειροτερεύει τη ζωη των εργαζομένων, εντείνει ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση για να θησαυρίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ακολουθώντας το έργο που άφησαν οι προηγούμες κυβερνήσεις αφήνει ανοχύρωτο το δημόσιο σύστημα υγείας «παραβλέποντας» στο όνομα του κέρδους, τους 17.000 νεκρούς από τη πανδημία, βάζει φραγμούς και εμπόδια στην ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών μας, της νεολαίας.

Κανείς μας δεν μπορεί να στέκεται ως απλός παρατηρητής στις εξελίξεις. Αντλούμε πείρα και συμπεράσματα από τους αγώνες μας, πρόσφατους και παλαιότερους. Λίγες μέρες μετά την μεγάλη νίκη των εργαζομένων της COSCO, λίγες βδομάδες μετά τη νίκη των εργαζομένων της EFOOD και των εργαζομένων στην ναυπηγοεπισκευαστική, επιβεβαιώνεται ότι το δίκιο κατακτιέται με οργάνωση και αγώνα, ότι κυβερνήσεις, εργοδότες δεν είναι ανίκητοι απέναντι στην αποφασισμένη και οργανωμένη εργατική τάξη.

Το σωματείο μας σήμερα παλεύει μέσα και από τις αρχαιρεσίες του που είναι σε εξελιξη να δυναμώσει, να δώσει ηχηρό μήνυμα σε κράτος και εργοδοσία πως δεν θα επιτρέψουμε να βάλουν χέρι στο σωματείο μας! Συνεχίζουμε τους αγώνες μας με συλλογικές, μαζικές διαδικασίες για την οργάνωση της αντεπίθεσης, προτάσσοντας τις σύγχρονες ανάγκες μας. Παλευουμε για Συλλογική Συμβάση Εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς, Δημόσια Δωρεάν Υγεία και Παιδεία. Μετά το μαζικό συλλαλητήριο στις 4 Νοέμβρη, προετοιμάζουμε –οργανώνουμε την κλιμάκωση μας για απεργιακή μάχη το επόμενο διάστημα.

Τρίτη 16 Νοεμβρίου – Κατάθεση στεφάνου – 4.30μμ πλ.Κάνιγγος

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου – Αντιιμπεριαλιστική πορεία στη αμερικάνικη πρεσβεία – 4.30 μμ Προπύλαια

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις