Η ΕΛΕΠΑ εκφράζει την αλληλεγγύη της στον λαό του Καζακστάν, που κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή της κυβέρνησης και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που αγωνίζεται για δημοκρατικές ελευθερίες και συνδικαλιστικά δικαιώματα, για καλυτέρευση του βιοτικού του επιπέδου, ενάντια στη φτώχεια, στην ανεργία και την ακρίβεια, ενάντια στη ληστεία του ενεργειακού πλούτου της χώρας από τα μονοπώλια.

Οι συγκρούσεις και οι ανταγωνισμοί των μονοπωλίων, η εκμετάλλευση των πηγών ενέργειας για τα κέρδη των λίγων, έχουν δραματικές επιπτώσεις για τους λαούς, που βλέπουν το κόστος ζωής να αυξάνεται καθημερινά με τραγικές συνέπειες.

Στην χώρα μας είναι σχεδόν καθημερινό το φαινόμενο φτωχών ανθρώπων να πεθαίνουν στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν με απαρχαιωμένα μέσα καθώς το αυξημένο κόστος πετρελαίου και φυσικού αερίου τα κάνει απρόσιτα στα φτωχότερα στρώματα.

Καταδικάζουμε, την αυταρχική επίθεση της κυβέρνησης του Καζακστάν απέναντι  στις μεγαλειώδης κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς και  ο όλος  λαός στους δρόμους  τις προηγούμενες μέρες.

Οι λαοί που αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους δεν είναι «τρομοκράτες». Η καταστολή και ο αυταρχισμός, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, η απαγόρευση των απεργιών, οι διώξεις αγωνιστών εργαζομένων είναι η απάντηση των Κυβερνήσεων για να αναχαιτίσουν την διογκούμενη οργή και αγανάκτηση των λαών.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργατών που απαιτούν:

– Την απελευθέρωση όλων των διαδηλωτών που συνέλαβε η αστυνομία, καθώς και την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων.

– Την κατάργηση όλων των αντισυνδικαλιστικών – αντεργατικών νόμων, που έθεσαν εκτός νόμου εκατοντάδες σωματεία τα τελευταία χρόνια, στην προσπάθεια να ελεγχθεί από την κυβέρνηση το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει

Κατηγορίες: Δελτία Τύπου