Η ΕΛΕΠΑ καταδικάζει την προσπάθεια της Κυβέρνησης να βγάλει παράνομη και καταχρηστική την απεργία των εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης  επικαλώντας προκλητικά ότι γίνεται «εν μέσω πανδημίας». Είναι  απαράδεχτη η αγωγή που κατέθεσε το υπουργείο Υείας προς τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και επιβεβαιώνει για ακομη μια φορά  ότι η κυβέρνηση έχει στόχο με αυταρχικό τρόπο να ποινικοποιεί τους αγώνες μας. Στεκόμαστε στο πλευρό των υγειονομικών και συνολικά των εργαζομένων του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης . Ο αγώνας τους μας αφορά όλους.

Η Κυβέρνηση την στιγμή που η πανδημία καλπάζει για ακόμη μια φορά , αρνείται  να προχωρήσει σε επαρκή στελέχωση όλων των παιδιατρικών νοσοσκομείων , να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες των δημόσιων νοσοκομείων για νοσηλείες και ιατρική περίθαλψη με γενναία κρατική χρηματοδότηση και να επιτάξει τα ιδιωτικά νοσοκομεία χωρις καμία αποζημίωση. Αντίθετα επιλέγει να κλείσει ένα ακόμα δημόσιο παιδιατρικό νοσοκομείο και να αντιμετωπίσει την υγεία των εργαζομένων και των παιδιών τους με τη λογική κόστους- οφέλους.

Οι εργαζόμενοι δε θα ανεχτούμε το κλείσιμο της 24 ωρης εφημερίας του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, που αποτελεί ένα από τα τρια αποκλειστικά παιδιατρικά νοσοκομεια της Αττικής. Η υγεία είναι δικαίωμα για εμάς και τα παιδιά μας!

Απαιτούμε Τώρα Μαζικές Προσλήψεις στα Νοσοκομεία!