Είμαστε στο πλευρό των εργατών της ΛΑΡΚΟ για να μην ολοκληρωθεί το έγκλημα της Κυβέρνησης!

Η κεντρική διοίκηση της ΕΛΕΠΑ καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου μας, όλους τους εργαζόμενους της χώρας, κάθε συνδικάτο, Ομοσπονδία, Εργατικό Κέντρο σε μαζική μαχητική συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον μεγάλο αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ και των οικογενειών τους για το δικαίωμα στην δουλειά, για το δικαίωμα στην ζωή!

Την Τρίτη, 1 Φλεβάρη, η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί για μέτρα στήριξης στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, παρέδωσε «τελεσίγραφο», ένα σχέδιο με το οποίο προτίθεται να απολύσει όλους τους εργαζόμενους μέσα στον Φλεβάρη και να πετάξει στο δρόμο εκατοντάδες οικογένειες διώχνοντας τους από τον οικισμό, ώστε να παραδώσει την επιχείρηση στους ιδιώτες χωρίς εργαζόμενους που θα έχουν δικαιώματα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Η ΛΑΡΚΟ μπορεί να παραμείνει ανοιχτή. Αν σκοπός δεν ήταν το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων τότε ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας και μονάδες σαν την ΛΑΡΚΟ θα μπορούσαν να λειτουργήσουν υπηρετώντας την ευημερία του λαού, διασφαλίζοντας δουλειά και δικαιώματα για τους εργαζόμενους. Οι κυβερνήσεις διαχρονικά, συστηματικά προχώρησαν στην απαξίωση της ΛΑΡΚΟ, στην στοχοποιηση των εργαζομένων, στην υπερχρέωση της.

Και αυτή η εξέλιξη επιβεβαιώνει ότι τα εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι εργάτες και οι αγώνες τους. Οι εργαζόμενοι με τον πολύχρονο αγώνα τους κράτησαν ανοιχτή τη ΛΑΚΡΟ κόντρα σε θεούς και δαίμονες, με όλους τους εργαζόμενους στην θέση τους. Τα εργοστάσια τα κλείνουν οι κυβερνήσεις και τα αρπακτικά που ξεζουμίζουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, τις υποδομές που έφτιαξε ο ίδιος ο λαός.

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Στον δρόμο του αγώνα βρίσκονται οι λύσεις!

Η εργατική τάξη της χώρας μας, με την δύναμη της αλληλεγγύης, της οργάνωσης και του ταξικού αγώνα μπορεί και πρέπει να δώσει νέα βροντερή απάντηση στα σχέδια της Κυβέρνησης. Ο εγκληματικός, αντεργατικός σχεδιασμό Κυβέρνησης-Επιχειρηματικών ομίλων που απολύει και ξεσπιτώνει τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους να μείνει στα χαρτιά!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΚΔ 2/2/2022