Συγκέντρωση Πέμπτη 3 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ.,

 • στην πλατεία Ηρώ και πορεία στο Δημαρχείο.
 • στην κεντρική πλατεία Ιλίου και πορεία στο Δημαρχείο.
 • στην πλατεία Αγίων Αναργύρων και πορεία στο Δημαρχείο.

Δυο χρόνια τώρα από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων ενώ ήδη από την αρχή της χρονιάς έχουν πεθάνει από κορονοϊό πάνω από 1000 άνθρωποι. Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες καθώς το μόνο  που εφαρμόζει  είναι τα πρωτόκολλα «ανοσίας της κερδοφορίας» των επιχειρηματικών ομίλων  ενώ παράλληλα ενισχύει με κάθε τρόπο το αποτυχημένο αφήγημα της ατομικής ευθύνης. Την ίδια στιγμή η ακρίβεια τρέχει με σπασμένα φρένα ενώ οι μισθοί μας εξαφανίζονται στα μισά του μήνα μην μπορώντας να καλύψουν της βασικές μας ανάγκες.  

Γινόμαστε μάρτυρες καθημερινά: 

 • Των μεγάλων ελλείψεων στις δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Το μοναδικό Κέντρο Υγείας της περιοχής μας, εξυπηρετεί τέσσερις δήμους (Αγίων Αναργύρων -Καματερού, Ιλίου, Πετρούπολης, Άνω Λιοσίων) με δύο υπομονάδες και αυτές υποστελεχωμένες. Το κτήριο στην Μπίμπιζα, χρειάζεται συντήρηση ακόμη και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, ενώ τις τελευταίες μέρες δεν έχει θέρμανση. Το ΠΕΔΥ της Πετρούπολης από 22 γιατρούς έχει μείνει με 3, ενώ του Αγίου Φανουρίου και της Μπίμπιζα λειτουργούν και ως εμβολιαστικά κέντρα, χωρίς να ενισχυθεί με επιπλέον υγειονομικό προσωπικό. Ολόκληρη η Δυτική Αθήνα στηρίζεται σε ένα μόνο νοσοκομείο, το Αττικό, και αυτό με τεράστιες ελλείψεις. 
 • Των ανύπαρκτων μέτρων προστασίας μέσα στους χώρους δουλειάς, των ελλείψεων σε δρομολόγια στα ΜΜΜ- με αποτέλεσμα το στοίβαγμα των επιβατών με κίνδυνο της υγείας τους. 
 • Του στοιβάγματος των παιδιών μας σε 28άρια τμήματα, μετά και το προχώρημα των συγχωνεύσεων σε μια σειρά σχολεία της περιοχής. 
 • Των τεράστιων αυξήσεων στο ρεύμα, στο πετρέλαιο και σε αλλά βασικά είδη λαϊκής  κατανάλωσης. Την ίδια ώρα οι μισθοί είναι καθηλωμένοι, κουτσουρεμένοι, βγάζουμε με το ζόρι τις πρώτες ημέρες του μήνα. 

Τώρα είναι η ώρα να οργανώσουμε την δράση μας,  να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και της εργοδοσίας που φορτώνει στις πλάτες μας όλα τα βάρη.  

Η ανάπτυξη τους γίνεται πάνω στις πλάτες τις δικές μας. Ο νέος προϋπολογισμός που ψηφίστηκε  δίνει απλόχερα ζεστό χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ δεν προβλέπει πουθενά αυξήσεις στους μισθούς, ενίσχυση των νοσοκομείων και της ΠΦΥ. Ίσα ίσα, μειώνει 139 εκατομμύρια τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων και 52% τις δαπάνες για την ΠΦΥ. Αυξάνει 3,5 δις τους φόρους από το λαϊκό εισόδημα για το 2022 και το 95% της φορολογίας είναι από το λαό. Ενώ και οι δημοτικές αρχές, παρά το κύμα ακρίβειας δεν προχώρησαν πουθενά σε μείωση/ κατάργηση των δημοτικών τελών στις λαϊκές οικογένειες. Στο Δήμο Αγίων Αναργύρων- Καματερού φτάνουν να αυξάνουν τα τέλη κοινοχρήστων, ρίχνοντας ένα επιπλέον βάρος στις πλάτες των επαγγελματιών.  

Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για να έχουμε σύστημα υγείας, παιδεία, μισθούς, ζωή και δουλειά με δικαιώματα. Εμείς μπροστά μας έχουμε μόνο ένα δρόμο,  του αγώνα, της σύγκρουσης, του μπλοκαρίσματος των νόμων, της ακύρωσής τους στην πράξη! Η οργάνωση, η διεκδίκηση, η αλληλεγγύη είναι τα δικά μας όπλα. 

Παλεύουμε:  

Για την υπεράσπιση και προστασία της υγείας μας: 

 • Ουσιαστική ενίσχυση των δομών υγείας στην περιοχή μας. Το Κέντρο Υγείας στην Μπίμπιζα να μετατραπεί σε 24ωρης λειτουργίας, με υποδομή για επείγοντα περιστατικά (ΕΚΑΒ) και δυνατότητα βραχείας νοσηλείας, με σύγχρονες υποδομές, πλήρως εξοπλισμένο με γιατρούς, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, υλικά και μηχανήματα. Με Κέντρο Ψυχικής Υγείας και όλα τα προγράμματα φροντίδας, προστασίας και αποκατάστασης των ΑμΕΑ. Σύνδεση του Κέντρου Υγείας με τις υπομονάδες Πετρούπολης και Ιλίου, στελέχωσή τους με το απαραίτητο ιατρικό- νοσηλευτικό προσωπικό, με υλικοτεχνική υποδομή. Να καλυφθούν τα κενά σε μια σειρά βασικές ειδικότητες (καρδιολόγοι, παιδίατροι, μικροβιολόγοι, ακτινολόγοι) αλλά και χρόνιων παθήσεων (ενδοκρινολόγοι, ρευματολόγοι κ.α.) και στις τρεις μονάδες. Σύνδεση και των τριών μονάδων με τους χώρους δουλειάς με γιατρούς εργασίας και τεχνικούς ασφάλειας. Με τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς και τα αθλητικά κέντρα της περιοχής και παρακολούθηση του εμβολιαστικού προγραμματισμού. Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς. Καμία οικονομική επιβάρυνση όλων των εργαζομένων που χρειάζεται να προσκομίσουν τεστ, κανένας διαχωρισμός σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Να πολλαπλασιαστούν τα σημεία που ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί δωρεάν τεστ και να επεκταθεί χρονικά η διαδικασία. Να ενταχθούν τα δημοτικά ιατρεία στον ενιαίο σχεδιασμό του Κέντρου Υγείας στελεχωμένα με το απαραίτητο ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό. 
 • Να ενισχυθεί αποφασιστικά το νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ που καλύπτει εκατοντάδες χιλιάδες του πληθυσμού τις περιοχής μας. Να προχωρήσει άμεσα η πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε μέτρα προστασίας και τεχνολογικό εξοπλισμό προκειμένου να ανταποκρίνεται με πλήρη επάρκεια στις συνολικές ανάγκες της περιοχής μας χωρίς την εντατικοποίηση και την εξουθένωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Χωρίς εργολάβους και ΣΔΙΤ. 
 • Να στελεχωθούν με τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων ειδικά νοσοκομεία (παιδιατρικά, ψυχιατρικά, ογκολογικά κ.α.) και δομές (Ίδρυμα Αναπήρων, Κέντρο βρεφών «Μητέρα» κ.α.), που είναι ελάχιστα στην Αττική και υποστελεχωμένα.  
 • Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Αύξηση των δρομολογίων στα λεωφορεία. 
 • Μείωση του αριθμού μαθητών/ τάξη. Να παρθούν πίσω οι συγχωνεύσεις στο 2ο Γυμνάσιο και 5ο ΓΕΛ Πετρούπολης, στο 1ο Γυμνάσιο Καματερού και 4ο Γυμνάσιο ΑΑ, στο 3ο, 6ο και 9ο Γυμνάσιο και 5ο και 6ο ΓΕΛ Ιλίου, που όχι μόνο βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών μας, αλλά, υποβαθμίζουν και τη μόρφωση τους.  
 • Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό των σχολικών επιτροπών για την εξασφάλιση όλων των απαραίτητων υλικών καθαρισμού, ατομικής υγιεινής και υποδομών στα σχολεία. Εξασφάλιση χρηματοδότησης για την επαρκή θέρμανση των σχολείων. 

Για την υπεράσπιση του λαϊκού εισοδήματος: 

 • Κανείς εργαζόμενος, βιοπαλαιστής, αυτοαπασχολούμενος χωρίς ρεύμα. Μειώσεις κατά 50% στα τιμολόγια ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης, νερού, τηλεφώνου και internet. 
 • Κατάργηση των αντιλαϊκών φόρων. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, μείωση ΦΠΑ, κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Αφορολόγητο στα 12.000€ με προσαύξηση 3.000 € για κάθε παιδί. 
 • Κατάργηση των δημοτικών τελών σε άνεργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους. 
 • Γενναία διαγραφή των χρεών αυτοαπασχολούμενων, εργαζομένων και ανέργων προς την εφορία. 
 • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.   
 • Δωρεάν εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες για τους εργαζόμενους το πρωί, για όλες τις ώρες για τους ανέργους, τους μαθητές, τους φοιτητές. 

Καλούμε τα σωματεία, τους φορείς και συλλόγους, τους εργαζόμενους, τους μικρούς επαγγελματίες, τους συνταξιούχους, και τη νεολαία της Δυτικής Αθήνας, να συντονίσουμε τη δράση μας, για να υπερασπιστούμε δικαιώματα και κατακτήσεις, για να διεκδικήσουμε όλα εκείνα που έχουμε ανάγκη.  

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ