ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Η Επιτροπή γυναικών της ΕΛΕΠΑ καλεί όλες τις γυναίκες μέλη του σωματείου μας καθώς και κάθε γυναίκα εργαζόμενη στον κλάδο να δυναμώσουμε την διεκδίκηση για μέτρα προστασίας  του εισοδήματος μας  και των δικαιωμάτων μας στη δουλειά, τη μητρότητα, τη μόρφωση , την υγεία.

Κάθε μία από εμάς έχει αποκτήσει πλούσια πείρα, ιδιαίτερα από τα δύο τελευταία  χρόνια που η πανδημία καλπάζει. Οι συνθήκες της ζωής μας έχουν χειροτερέψει.

  • Οι εργαζόμενοι συνολικά και οι γυναίκες ακόμα περισσότερο στον κλάδο μας  δεχόμαστε τεράστια  επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα από τους αντεργατικούς νόμους όλων των κυβερνήσεων. Γίνεται πλέον κανόνας και με τη σφραγίδα του νόμου Χατζηδάκη η εντατικοποίηση της εργασίας μας, η πολύωρη εργασία και η τηλεργασία. Βιώνουμε ένα σορό αδιέξοδα και άγχος αφού τα σπίτια μας μετατρέπονται σε χώροι δουλειάς χωρίς να υπάρχει διακριτό όριο ανάμεσα στον εργάσιμο και τον ελεύθερο χρόνο, την προσωπική και οικογενειακή μας  ζωή. Έφτασαν στο σημείο να «μετακινούν» ακόμα και την άδεια μητρότητας όποτε βολεύει τους εργοδότες, εξαφανίζοντας το πραγματικό τους νόημα.
  • Η ακρίβεια, ειδικά σε είδη μαζικής λαϊκής κατανάλωσης, στη θέρμανση, το ηλεκτρικό ρεύμα, τα καύσιμα, τσακίζει  το εισόδημά μας.
  • Η υγεία μας μπαίνει σε κίνδυνο, αφενός γιατί τα πρωτόκολλα υγείας γίνονται κουρελόχαρτα και καλύπτουν μόνο ανάγκες κερδοφορίας των εργοδοτών μας και αφετέρου γιατί η υποστελέχωση των νοσοκομείων και η μετατροπή τους σε νοσοκομεία μιας νόσου μας δημιουργεί ένα σωρό κινδύνους. Τα χειρουργεία έχουν παγώσει και γιγαντώνεται το ποσοστό των γυναικών που δεν μπορούν να προγραμματίσουν τον ετήσιο προληπτικό γυναικολογικό έλεγχο, χειρουργεία ρουτίνας κ.α.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τον συνεχή εγκλεισμό στο σπίτι των παιδιών, τα εμπόδια στη μόρφωσή τους που βάζει η τηλεκπαίδευση, μας φτάνουν να έχουμε επωμιστεί ένα σωρό ευθύνες από την έλλειψη κοινωνικών δομών και παροχών. Γινόμαστε ταυτόχρονα εργαζόμενες, μητέρες και χωρίς ειδικές γνώσεις φτάνουμε να γινόμαστε ακόμα και  δασκάλες, γιατροί, νοσηλεύτριες κλπ. ΩΣ ΕΔΩ!!

Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες να συμμετέχουμε ακόμα πιο μαχητικά στο αυριανό συλλαλητήριο, με έναν ακόμα σκοπό: να  στείλουμε μήνυμα αλληλεγγύης στον ουκρανικό, τον ρωσικό και τους άλλους λαούς της περιοχής και ότι στεκόμαστε στο πλευρό τους, προκειμένου να ζήσουν μια ζωή με αξιοπρέπεια, κυρίαρχοι στον τόπο τους. Αλλά και καταδίκης όλων των ελληνικών κυβερνήσεων που κατέστησαν τον λαό στόχο, καθώς έχουν εμπλέξει τη χώρα μας στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, μετατρέποντας την Ελλάδα σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών. 

Καταγγέλλουμε την στρατιωτική επέμβαση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Δεν έχουμε κανένα συμφέρον από τους πολέμους που σχεδιάζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και υλοποιούν οι κυβερνήσεις που τους εξυπηρετούν και οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί, όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. Παλεύουμε για να μην αφήσουμε να χυθεί το αίμα μας και το αίμα των παιδιών μας για τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου τμήματος των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων κ.ά. που τα υπηρετούν, το ένα ή το άλλο κράτος ή ομάδα κρατών ή διεθνών οργανισμών.

Η επιτροπή γυναικών του σωματείου καλεί όλες τις γυναίκες εργαζόμενες να μη δεχτούμε αυτή τη πραγματικότητα, μπαίνοντας με αισιοδοξία στο δρόμο του αγώνα. Έχουμε τη δύναμη όλες μας μέσα από το σωματείο μας να παλέψουμε για έναν κόσμο που θα ικανοποιεί τις ανάγκες μας σε κάθε πλευρά της ζωής μας!

Αυτό το περιεχόμενο δίνουμε και στο φετινό συλλαλητήριο της 8ης Μάρτης.