Αυτό το διάστημα είναι δεκάδες οι συζητήσεις και οι καταγγελίες συναδέλφων στις μεγάλες ελεγκτικές/συμβουλευτικές εταιρίες του κλάδου, ειδικά στα τμήματα ελέγχου (τακτικού – φορολογικού) για την αυξημένη πίεση που ασκούν οι εργοδότες για να «βγει η δουλειά».

Οι διοικήσεις αυτών των εταιρειών και τα στελέχη τους, με πρόσχημα το ότι ο Μάρτης είναι περίοδος αυξημένης πίεσης, ιδιαίτερα λόγω των προθεσμιών για τις δημοσιεύσεις οικονομικών καταστάσεων των εισηγμένων εταιρειών,πιέζουν τους συναδέλφους να εργαστούν καθημερινά 12ωρα – 15ωρα ακόμα Σαββατοκύριακα. Μάλιστα είναι πολλές οι περιπτώσεις που συνάδελφοι εργάζονται συνεχόμενα χωρίς ενδιάμεση ανάπαυση τα Σαββατοκύριακα, για διάστημα ενός και δύο μηνών!

Γι’αυτό και είναι καθημερινό φαινόμενο οι παραιτήσεις συναδέλφων ακόμα και χωρίς να μην έχουν βρει άλλη εργασία. Συνάδελφοι που παθαίνουν κρίσεις πανικού, υπερκόπωση και πόσα άλλα μυοσκελετικά και ψυχοσωματικά προβλήματα!

Είναι τέτοιο το θράσος των εργοδοτών, που φτάνουν στο σημείο να λένε σε συναδέλφους«πρόσεχε μην αρρωστήσεις», «μη βγαίνεις να διασκεδάσεις και κουράζεσαι», «πάρε βιταμίνες για να αντέξεις», «μη μείνεις έγκυος», «ας ασχοληθεί κάποιος άλλος με το παιδί σου, τώρα τρέχουμε»!

Και όλα αυτά λίγες μέρες μετά τις φιέστες που διοργάνωσαν αυτές οι εταιρείες για την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας και για την ενσυναίσθηση που δείχνουν για την «ισότητα» των γυναικών εργαζόμενων και ενάντια στην βία στους χώρους δουλειάς!!

Δεν ανεχόμαστε αυτή την κοροϊδία! Η κατάσταση έχει φτάσει στο αμήν!

Όλες τις περιόδους βρίσκουν προσχήματα για να πιέζουν τους εργαζόμενους να εργαστούν περισσότερες ώρες και πιο εντατικά. Το ζήτημα των υπερωριών δεν περιορίζεται, αν και είναι βασικό, στο να πληρώνονται όλες και με τις προβλεπόμενες προσαυξήσεις. Έχουμε δικαίωμα στην ξεκούραση, στον ελεύθερο χρόνο, στη ψυχαγωγία. Δεν δεχόμαστε να εργαζόμαστε σε αυτές τις συνθήκες, ιδιαίτερα τον 21ο αιώνα με τεχνολογικά και επιστημονικά επιτεύγματα που θα μπορούσαν να μειώσουν τις ώρες δουλειάς μας, να απογειώσουν την ποιότητα της ζωής μας. Αντ’ αυτού συνεχώς υποβαθμίζεται για να αυξάνεται η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων!

Καλούμε κάθε συνάδελφο που βιώνει αυτή την καθημερινότητα να μην μείνει μόνος! Να έρθει σε επαφή με το σωματείο και να γίνει μέλος.

Να συμμετάσχει στην Γενική μας συνέλευση το Σάββατο 19/3 στις 18:00, στην αίθουσα του συνδικάτου Οικοδόμων (Βεραντζέρου 1, Πλ. Κάνιγγος 2ος όροφος) που θα συζητήσουμε και θα σχεδιάσουμε την δράση μας για την υπογραφή ΣΣΕ στον κλάδο μας. Για να έχουμε σε κάθε χώρο δουλειάς ένα ελάχιστο πλαίσιο δικαιωμάτων, ώστε να μην είμαστε έρμαιο στις ορέξεις του κάθε εργοδότη.

Απαιτούμε:

  1. Σταθερός ημερήσιος χρόνος δουλειάς 7ωρο-5νθήμερο, με διάλειμμά εντός 7ώρου.
  2. Να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού με κατοχυρωμένα δικαιώματα.
  3. Να σταματήσει εδώ και τώρα η πίεση από την πλευρά της εργοδοσίας για την επιβολή υπερωριών.
  4. Πληρωμή όλων των υπερωριών, με τις προσαυξήσεις όπως αυτές ορίζονται από το νόμο. Καμία ατομική διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Όχι στην κοροϊδία πληρωμής με bonus των υπερωριών.