Σε μια προσπάθεια να ξεμπερδεύει με τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην Απεργία-Αποχή, το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε μια πρωτοφανή πράξη αυταρχισμού. Στοχοποιεί διευθυντές/ριες και προϊσταμένους/ες που συμμετείχαν στην απεργία-αποχή των Σωματείων τους, ενεργοποιώντας τις αντιδραστικές διατάξεις του άρθρου 56 του ν. 4823/21.

Το ΥΠΑΙΘ επιδιώκει, σε αυτή τη φάση, να στοχοποιήσει τους συγκεκριμένους συναδέλφους, με σκοπό να εκφοβίσει όλο τον κλάδο. Αντί να ασχοληθούν με τα τεράστια προβλήματα στην Εκπαίδευση, η μοναδική τους εμμονή είναι η τιμωρία των εκπαιδευτικών που δεν υλοποιούν τα σχέδια για την κατηγοριοποίηση των σχολείων.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ γνωρίζει πολύ καλά ότι οι εκπαιδευτικοί, με τις συλλογικές τους αποφάσεις, δεν αποδέχονται, απορρίπτουν τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης, τη βαθιά αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση. Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων του κλάδου, στέκεται απέναντι στα σχέδια για κατηγοριοποίηση και ταξική διαφοροποίηση των σχολείων, για απαξίωση της ολόπλευρης μόρφωσης για όλα τα παιδιά και στροφή στις εφήμερες δεξιότητες, για τη μεταφορά του κόστους ακόμα περισσότερο στις τσέπες των γονιών, για απαξίωση των Συλλόγων Διδασκόντων και αλλοίωση του παιδαγωγικού ρόλου των εκπαιδευτικών.

Το υπουργείο Παιδείας, αρνούμενο να αναγνωρίσει την πραγματικότητα, αρνούμενο να αποδεχτεί ότι τα σχέδιά του βρίσκουν απέναντι τη συντριπτική πλειοψηφία της εκπαιδευτικής κοινότητας και των εργαζομένων, συνεχίζει τον αυταρχικό κατήφορο ενεργοποιώντας τιμωρητικές διατάξεις, ποινικοποιώντας ουσιαστικά το δικαίωμα της συμμετοχής σε μια αποφασισμένη με συλλογικές διαδικασίες μορφή αγώνα, την απεργία-αποχή από την «αξιολόγηση».

Απαιτούμε:

  • Να ανακληθούν οι πειθαρχικές διώξεις που αφορούν τους 114 διευθυντές σχολικών μονάδων. Να μην τολμήσουν να στοχοποιήσουν κανένα συνάδελφο/φισσα.

Δηλώνουμε την αμέριστη στήριξή μας. Αλληλεγγύη το όπλο των εργαζομένων

Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν!

Η ΚΔ 14.3.2022

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις