Συμμετέχουμε μαζικά στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά την Πέμπτη 24 Μάρτη, στις 18.30 στο Πασαλιμάνι

  • ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία
  • και την έλευση του γαλλικού αεροπλανοφόρου Σαρλ Ντε Γκωλ στον Πειραιά

Η ΕΛΕΠΑ καταδικάζει την ιμπεριαλιστική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους λαούς που έχουν βρεθεί στο μάτι του πολέμου για πάνω από τρεις βδομάδες, στους εκατομμύρια πρόσφυγες που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την χώρα τους.

Οι εξελίξεις, επιβεβαιώνουν για ακόμα μια φορά ότι όχι απλά δεν υπολογίζουν τις ζωές των εργαζόμενων, των λαών αλλά αντίθετα μπροστά στους ανταγωνισμούς των μεγάλων μονοπωλίων, των κρατών και κυβερνήσεων τους για το μοίρασμα των ενεργειακών και πλουτοπαραγωγικών πηγών και τους δρόμους διανομής τους, οι λαοί καλούμαστε να πληρώσουμε το μάρμαρο!  Από τη μια ο ουκρανικός λαός που βιώνει τον πόλεμο με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, απ’ την άλλη οι λαοί όλου του κόσμου που θα πούμε το «ψωμί – ψωμάκι» λόγω των ανατιμήσεων αφού ακόμα μεγαλύτερο κύμα ακρίβειας θα συμπαρασύρει το ρεύμα, το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τα βασικά αγαθά, τους το ψωμί και το σιτάρι.

ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ παριστάνουν τους σωτήρες στις δικές μας πλάτες, την ίδια στιγμή που έχουν αιματοκυλήσει κάθε γωνιά της γης, όπως κάνει ακριβώς και η Ρωσία τώρα. Ιράκ, Λιβύη, Αφγανιστάν, Σερβία, και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Από κοντά και η ελληνική κυβέρνηση, συνεχίζοντας το έργο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, πρωταγωνιστεί και εμπλέκει την χώρα μας ακόμα πιο βαθιά στους ανταγωνισμούς στέλνοντας πολεμικό υλικό, παραχωρώντας στους αμερικανονατοϊκούς, ελληνικό έδαφος με βάσεις από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη.

ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΛΗΣΤΩΝ-Δεν αποδεχόμαστε καμία θυσία για τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου. Καμιά εμπλοκή-καμιά συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Σ αυτό το πλαίσιο καταγγέλλουμε την άφιξη τις επόμενες μέρες στον Πειραιά του γαλλικού αεροπλανοφόρου Σαρλ ντε Γκωλ, που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου μαζί με το αμερικάνικο Χάρρυ Τρούμαν και δεκάδες υποστηριχτικά πλοία. Είναι ανεπιθύμητοι!!! Ο Πειραιάς είναι λιμάνι των λαών και όχι του πολέμου και των ιμπεριαλιστών. Η συμμετοχή της χώρας στους σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ-ΕΕ μόνο δεινά μπορούν να φέρουν στο λαό μας μιας και γινόμαστε μαγνήτης επιθέσεων στους ανταγωνισμούς που δεν αφορούν τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να ενισχύσουν με την συμμετοχή τους το σωματείο μας και με περισσότερη δύναμη  να αντιπαλέψουμε αυτή την πολιτική και άμεσα, μαζικά, μαχητικά να πούμε:

  • ΟΧΙ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
  • Να απαιτήσουμε την απεμπλοκή της χώρας από αυτόν και τους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας.