Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Η Επιτροπή Λογιστών και Ελεγκτών Βορειοδυτικών Συνοικιών συμμετέχει και σας καλεί στη σύσκεψη που οργανώνουν σωματεία και φορείς της Ν. Ιωνίας , για την ακρίβεια και την προετοιμασία της απεργίας στις 6 Απρίλη,

την Κυριακή 3 Απρίλη , στις 11.30 π.μ. , στον Παναιτώλιο.

Εδώ και έναν μήνα που οι εξελίξεις εστιάζουν στο ξέσπασμα του νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία,οιανταγωνισμοί του μεγάλου κεφαλαίου  για  τα μερίδια των αγορών, τις  πρώτες ύλες, τα ενεργειακά σχέδια , τους δρόμους μεταφοράς, τις σφαίρες επιρροής, κορυφώνονται. Οι καπιταλιστές σε όλον τον πλανήτη θέλουν εκ νέου να μοιράσουν την πίτα για περισσότερα κέρδη  και να χτίσουν νέες συμμαχίες.

Την ίδια περίοδο η κυβέρνηση , η εργοδοσία, τα αστικά επιτελεία και κόμματα με αφορμή τις επιπτώσεις του πολέμου στέλνουν το μηνυμα   στους εργαζόμενους «Τώρα τα κεφάλια μέσα». Μας καλούν στο όνομα της απειλής που δέχεται η «δημοκρατία» και η «ελευθερία» να πληρώσουμε το «τίμημα».

Δεν εγκλωβιζόμαστε σε αυτές τις λογικές. Αναδεικνύουμε ότι όλοι αυτοί που μας χρεώνουν το κόστος της εμπλοκής στον πόλεμο, είναι οι ίδιοι που  και τις «ειρηνικές» περιόδους  μας φορτώνουν τα «σπασμένα» ,πότε της κρίσης και πότε της ανάπτυξης τους. Σε αυτές τις συνθήκες όλοι αυτοί  που προτρέπουν  εμάς και τις οικογένειες  μας  να «συναισθανθούμε την κατάσταση» και να βάλουμε στον πάγο τις διεκδικήσεις μας, στο όνομα των «εξαιρετικών συνθηκών», εμεις με το σωματείο μας τους απαντάμε ότι σε αυτές τις «εξαιρετικές συνθήκες» θα μας  βρουν σε θέση μάχης. Γιατί στη ζωή και στο εισόδημα μας είναι συνεχώς σε εξέλιξη το ένα χτύπημα πίσω από το άλλο.  Δύναμή μας γίνεται η αλληλεγγύη μας. Κάνουμε πράξη το «κανένας και καμία μόνος». Απαιτούμε την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες, μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, ουσιαστική ανακούφιση από τους υπέρογκους λογαριασμούς, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης,  απαλλαγή από χρέη σε τράπεζες και κράτος κ.ο.κ..

Οργανώνουμε πιο απαιτητικά την πάλη για την προστασία του εισοδήματος μας , για σταθερή και μόνιμη δουλειά  ,για αυξήσεις στους μισθούς μας  , για  Συλλογική  Σύμβάση Εργασίας στον κλάδο μας.

  • ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΥΜΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ, ΣΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ, ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ, ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ
  • ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

6 ΑΠΡΙΛΗ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΑΘΗΝΑ: 11π.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Επιτροπή Λογιστών και Ελεγκτών Βορειοδυτικών Συνοικιών