ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6/4 ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΠΤΡΟΠΉΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 12/4 ΣΤΙΣ 18.30

Η απεργία γίνεται σε μια περίοδο εντάσεων παγκοσμίως. Η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας, είναι αποτέλεσμα ενός σκληρού ανταγωνισμού που οδηγεί σε έναν ακόμη ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ευρώπη, 23 χρόνια μετά τη Γ ιουγκοσλαβία.

Εμείς οι εργαζόμενοι δεν έχουμε κανένα συμφέρον να ευθυγραμμιστούμε πίσω από την μία ή την άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη, πίσω από τον έναν ή τον άλλο ληστή για να υπηρετηθούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση μας ζητά να ματώσουμε για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών κολοσσών, μας έρχονται οι λογαριασμοί με τις ανατιμήσεις σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο, βενζίνη, ηλεκτρικό ρεύμα, στο Super Market.

Τα τελευταία χρόνια, η μη ύπαρξη συλλογικής σύμβασης στον κλάδο, η σταδιακή κατάργηση της προστασίας της μητρότητας και η γενικότερη υποβάθμιση των κρατικών δομών, έχει επιφέρει μεγάλο χτύπημα στα δικαιώματα των εργαζόμενων του κλάδου και ιδιαίτερα στη ζωή των γυναικών.

Σε αυτές τις συνθήκες είναι επιτακτική ανάγκη η μαζική και οργανωμένη πάλη για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) στην βάση του σχεδίου της ΠΟΛ για όλους τους εργαζόμενους σε λογιστήρια εταιρειών, λογιστικά γραφεία και ελεγκτικές/συμβουλευτικές και λογιστικές εταιρείες.

Είναι ο μόνος τρόπος να έχουμε σε κάθε χώρο δουλειάς ένα ελάχιστο πλαίσιο δικαιωμάτων, ώστε να μην είμαστε έρμαιο στις ορέξεις του κάθε εργοδότη για δουλειά με μισθούς κοροϊδίας, με ατελείωτα ωράρια, ανασφάλιστοι, χωρίς επιδόματα και δικαιώματα.

Παίρνουμε δύναμη από τους αγώνες των εργατών και των γυναικών τους στη ΛΑΡΚΟ, στην COSCO, στην Ε-FOOD, στα Πετρέλαια Καβάλας, στα μπλόκα των αγροτών, σε κάθε χώρο που φούντωσε το προηγούμενο διάστημα η φωτιά της διεκδίκησης. Μετατρέπουμε την οργή και την αγανάκτησή μας σε αγωνιστική διεκδίκηση για όσα μας ανήκουν και μας στερούν κυβερνήσεις, ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για να συζητήσουμε από κοντά πως καλύτερα θα απαιτήσουμε την υπογραφή της ΣΣΕ και πως θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας, σας καλούμε στη σύσκεψη της επιτροπής γυναικών, την Τρίτη 12 Απρίλη, στις 18.30 στα γραφεία μας,

Με αγώνες μέσα από το σωματείο μας μπορούμε να αποσπάσουμε σημαντικές κατακτήσεις.

  • Έτσι κατοχυρώθηκε η ίση αμοιβή γυναικών και ανδρών.
  • Έτσι κατακτήθηκε η 6μηνη άδεια μητρότητας του ΟΑΕΔ για τις ασφαλισμένες στο ΣΟΕΛ, που μέχρι πρόσφατα αποκλείονταν.

Μόνο με το συλλογικό και οργανωμένο αγώνα μπορούμε να διεκδικήσουμε την ισοτιμία στη πράξη!

Κατηγορίες: Γυναικών