Το Σωματείο μας καταδικάζει την αναίτια και προκλητική επίθεση των δυνάμεων καταστολής στο λιμάνι της Θες/νίκης σε βάρος των απεργών που διαδήλωναν και είχε ως αποτέλεσμα τραυματισμούς και προσαγωγές εργαζομένων.

Λίγες ώρες μετά την προσπάθεια ποινικοποίησής της απεργίας στους εργαζόμενους των ΗΛΠΑΠ και της Υπηρεσίας Πολιτικής αεροπορίας, τους εναέριους ελεγκτές, από τις Διοικήσεις τους και την Κυβέρνηση της ΝΔ, η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά συνεχίζει την προσπάθεια να καταστείλει τις εργατικές- λαϊκές κινητοποιήσεις!

Καμία εντύπωση δεν μας προκαλεί! Τους ξέρουμε καλά, τόσο την τωρινή όσο και τις προηγούμενες κυβερνήσεις που καταφεύγουν σε χρήση βίας και άγρια καταστολή προκειμένου να αντιμετωπίσει το ταξικό κίνημα και τους εργάτες που διεκδικούν.

Ειδικά αυτή την περίοδο όπου η κυβέρνηση, με τις πλάτες σχεδόν όλων των κομμάτων, συμμετέχει στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, τα αιτήματα του ταξικού κινήματος που έχουν αγκαλιαστεί από σχεδόν το σύνολο της εργατικής τάξης και απαιτούν την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο, τους «χαλάνε το αφήγημα»!

Για αυτό δε διστάζουν άλλωστε να «κουκουλώνουν» ακόμα και περιστατικά που συμβαίνουν στη χώρα μας από μέλη των νατοϊκών αποστολών όπως πρόσφατα συνέβη στην Κρήτη με την περίπτωση της παρενόχλησης ανήλικων κοριτσιών μέσα στο δωμάτιο τους σε ξενοδοχείο από στρατιώτες του ΝΑΤΟ!

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ. Δεν κάνουμε πίσω. Δεν αποδεχόμαστε το κλίμα τρομοκρατίας!

Αυτό που ενόχλησε πραγματικά την κυβέρνηση και τα ΜΑΤ ήταν τα συνθήματα που ηχούσαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, απέναντι στους ΝΑΤΟικους φονιάδες των λαών.

Η απεργία στις 6 Απρίλη έστειλε μήνυμα αγώνα και μάχης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο απαιτώντας καμία εμπλοκή της Ελλάδας, κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα. Μπορεί να αποτελέσει βήμα κλιμάκωσης της πάλης του λαού μας ενάντια στην ακρίβεια και τις αυξήσεις στην ενέργεια, βήμα κλιμάκωσης για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς.

Απαιτούμε την απελευθέρωση των συλληφθέντων, να μην απαγγελθεί καμία κατηγορία. Η τρομοκρατία της κυβέρνησης και του κεφαλαίου θα πέσει στο κενό.

Κανείς μόνος του! Ενωμένοι έχουμε την δύναμη!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Κατηγορίες: Δελτία Τύπου