Η Επιτροπή Λογιστών και Ελεγκτών Δυτικών Συνοικιών, σε συνέχεια των κινητοποιήσεων του προηγούμενου διαστήματος για μέτρα προστασίας της υγείας και του λαϊκού εισοδήματος, μαζί με σωματεία και φορείς σε Πετρούπολη, Ίλιον και Αγίους Αναργύρους – Καματερό, καλούμε σε οργάνωση και αγώνα απέναντι στο τσουνάμι της ακρίβειας, που σαρώνει το λαϊκό εισόδημα.

Ο μισθός δεν φτάνει ούτε για τα βασικά, στο πρώτο δεκαήμερο έχει τελειώσει. Η ακρίβεια στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο ρεύμα, στο φυσικό αέριο, στα ενοίκια μας έχει γονατίσει. Δεν θα συμβιβαστούμε με αυτή την κατάσταση!

Την ίδια στιγμή κυβέρνηση κι εργοδοσία, μας καλούν να βάλουμε πλάτη για ακόμα μια φορά. Μας καλούν να πληρώσουμε τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, μετά την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας, στα πλαίσια του ανταγωνισμού με ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ. Ενός πολέμου που γίνεται για τα κέρδη των λίγων σε βάρος των λαών, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς της ενέργειας και των εμπορευμάτων στην περιοχή. Οι λαοί μετράνε νεκρούς, χιλιάδες πρόσφυγες, ενώ τα μονοπώλια μετράνε τεράστια κέρδη. Γι’ αυτή την κούρσα των ανταγωνισμών μας καλεί η κυβέρνηση να σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι. Γι’ αυτό δαπανά 4 δις σε ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, την ίδια στιγμή που νοσοκομεία, σχολεία είναι στα όρια της κατάρρευσης, μπλέκοντας τη χώρα πιο βαθιά στον πόλεμο με τεράστιους κινδύνους για το λαό.

Είναι ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας και η αλληλεγγύη ώστε να μη μείνει κανένα σπίτι στο σκοτάδι και κανένα τραπέζι της λαϊκής οικογένειας χωρίς τα βασικά.

Οι τρεις Επιτροπές που συγκροτήθηκαν ενάντια στην ακρίβεια από τα σωματεία και τους φορείς των περιοχών αυτών, και στις οποίες θα συμμετέχει και η Επιτροπή Λογιστών και Ελεγκτών Δυτικών Συνοικιών έχουν βάλει ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα και καλούνε σε πλατιά σύσκεψη – συγκέντρωση την Κυριακή 17 Απρίλη, στις 10.30 π.μ. στο θεατράκι στο Πάρκο Τρίτση.

Ακόμη προγραμματίζονται:
Πέμπτη 14 Απρίλη

  • Συμμετοχή στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στις 11.30 π.μ. στο υπουργείο Ανάπτυξης (πλατεία Κάνιγγος).
    Παρασκευή 15 Απρίλη
  • Στις 7.30 μ.μ., πικετοφορία σε Ίλιον και Αγίους Αναργύρους – Καματερό.

Επίσης για την πιο πλατιά ενημέρωση θα υπάρχουν καθημερινά κιόσκια των Επιτροπών στην Πετρούπολη στην πλατεία Ηρώ, στην πλατεία στο Ίλιον και το Σαββατοκύριακο στο Πάρκο Τρίτση.

Τώρα είναι η ώρα να οργανώσουμε την δράση μας, να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και της εργοδοσίας που φορτώνει στις πλάτες μας όλα τα βάρη.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη. Κανένας μόνος του!