Η Κεντρική Διοίκηση της ΕΛΕΠΑ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον δίκαιο αγώνα των εργατών στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της Cosco,  οι οποίοι πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία,  διεκδικώντας  υπογραφή Συλλογικής Συμβασης Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι  υπερασπίζονται και παλεύουν μαζικά για τα δίκαια αιτηματά τους με καθολική συμμετοχή στην απεργία!! Αυτή είναι  δύναμη τους, ο μόνος ελπιδοφόρος δρόμος για να έχουν κατακτήσεις, για  νa  μπορέσουν να αντιπαλέψουν την τακτική που ακολουθεί εως τώρα η Cosco, η οποία αρνείται και απορρίπτει όσα διεκδικουν!!

Την ίδια στιγμή μάλιστα, που ο κινέζικος κρατικός και πολυεθνικός κολοσσός σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε άνοδο κερδών στο λιμάνι του Πειραιά, η Cosco προτείνει στους εργάτες  ψίχουλα για αυξήσεις στους μισθούς, δεν αποδέχεται να εφαρμόσει το νόμο για τα βαρέα και ανθυγιεινά και υπονομεύει το ρόλο και τη λειτουργία της επιτροπής υγιεινής και ασφάλειας.

Ψηλά τη σημαία του αγώνα συνάδελφοι, εργάτες στην Cosco!

Ο αγώνας σας είναι και αγώνας μας!

Ο αγώνας σας είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης!

Με όπλο την αλληλεγγύη μας και την πίστη στον οργανωμένο , συλλογικό  αγώνα για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, θα αποσπάσουμε ελπιδοφόρες κατακτήσεις!

Η ΚΔ

14/4/2022

Κατηγορίες: Δελτία Τύπου