Το φετινό Πάσχα βρίσκει τις οικογένειες μας σε συνθήκες που με δυσκολία αγοράζουμε ακόμα και τα βασικά είδη κατανάλωσης, ενώ αδυνατούμε να πληρώσουν τα υπέρογκα ποσά για ρεύμα και βενζίνη.

Σε αυτές τις συνθήκες να μην μείνει κανείς μόνος του!

Καλούμε κάθε συνάδελφο, κάθε συναδέλφισσα που έχει ανάγκη ή γνωρίζει κάποιον που βρίσκεται σε ανάγκη να έρθει σε επαφή με το σωματείο μας. Να μην μείνει κανένα σπίτι χωρίς βασικά είδη κατανάλωσης! Δεν θα επιτρέψουμε να κοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι συναδέλφου.

Κανείς να μην νιώθει υπεύθυνος, κανείς να μην ντραπεί να έρθει σε επαφή με το σωματείο μας και να ζητήσει βοήθεια. Αυτοί που πρέπει να ντρέπονται είναι η σημερινή κυβέρνηση, όπως και διαχρονικά όλα τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει, πάντα υπό τις επιταγές της ΕΕ και των μεγαλοεργοδοτών!

Είναι αυτοί που με τις επιλογές τους έχουν οδηγήσει το λαό στην Ενεργειακή φτώχεια, σε συνθήκες να μην μπορούν αγοράσουν τρόφιμα, να βάλουν βενζίνη! Σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τις ανατιμήσεις λες και βιώνουμε την ίδια εξαθλίωση εμείς οι εργαζόμενοι με τις οικογένειές μας, με τους μεγάλους εργοδότες. Τα μεγάλα μονοπώλια στην Ενέργεια, στο Εμπόριο και στις μεταφορές κυριολεκτικά έχουν σκάσει από τα κέρδη.

Δεν αποδεχόμαστε τις απαράδεκτες λογικές «τώρα είναι δύσκολα για όλους, τα κεφάλια μέσα». Δεν αποδεχόμαστε το απαράδεκτο, εκβιαστικό δίλημμα «πάλι καλά που έχουμε ρεύμα έστω κι ακριβό, καύσιμα και τρόφιμα, από το να είχαμε ελλείψεις ή να μην είχαμε καθόλου».

Εμείς οι εργαζόμενοι, ο λαός έχουμε ως όπλο την αλληλεγγύη, στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον και όλοι μαζί με ψηλά το κεφάλι. Αγωνιζόμαστε ώστε να ζήσουμε και να δουλεύουμε σε καλύτερες συνθήκες, με εκείνους τους όρους για τους οποίους υπάρχουν σήμερα όλες οι προϋποθέσεις.

Παράλληλα με τη συμπαράσταση στους συναδέλφους, θα συγκεντρώνουμε τρόφιμα και παιχνίδια το διάστημα 18/4 έως 2/5 στα γραφεία του σωματείου μας, ώστε να δοθούν σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη.

Κατηγορίες: Δελτία Τύπου