ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ στην απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 1 η Μάη

Αθήνα: 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα, προσυγκέντρωση 9.30 π.μ. Κάνιγγος

Πειραιάς: 11.00 π.μ. στο Πασαλιμάνι

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η 1η Μάη είναι ημέρα πάλης, διεκδίκησης και διεθνιστικής αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους όλου του κόσμου! Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, συνεχίζουμε αποφασιστικά στον δρόμο που χάραξαν ακόμα και με το αίμα τους οι ήρωες της τάξης μας! Απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα στις εργαζόμενες και στους εργαζόμενους του κλάδου, για να δυναμώσει η οργάνωση και η πάλη ενάντια στην ακρίβεια, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για προστασία του εισοδήματος και των δικαιωμάτων μας, για να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας να αγωνιζόμαστε μέσα από το σωματείο μας, να διεκδικούμε, να απεργούμε.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, στο λαό της Ουκρανίας που με ένα νέο πολεμικό σφαγείο ανάμεσα σε Ρωσία, ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ , χάνει τη ζωή του, τα παιδιά του, το σπίτι του, ξεριζώνεται από τον τόπο του για το μοίρασμα των εδαφών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας κι εμπορευμάτων.

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες, έχουν τεράστιες ευθύνες που εμπλέκουν τον λαό μας όλο και πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των δήθεν συμμάχων μας. Έχουν ευθύνη που μετέτρεψαν τη χώρα μας σε ένα απέραντο αεροπλανοφόρο και ταυτόχρονα σε μαγνήτη στρατιωτικών αντιποίνων. Όλοι όσοι πίνουν νερό στο όνομα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, επιδιώκουν να ξεχάσουμε τα έργα και ημέρες του ΝΑΤΟ στο αιματοκύλισμα δεκάδων λαών, όπως τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας, την καταστροφή της Λιβύης, της Συρίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν με τα εκατομμύρια θύματα και πρόσφυγες. Η εκκωφαντική τους σιωπή απέναντι στη νέα εισβολή της Τουρκίας στο Ιράκ εναντίον των Κούρδων, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τα «δυο μέτρα και σταθμά» και τις επιλεκτικές τους “ευαισθησίες” ανάλογα με τα συμφέροντά τους!

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!

Οι εργαζόμενοι του κλάδου, συνολικά οι εργαζόμενοι και ο λαός της χώρας μας δεν έχουμε κανένα
συμφέρον να διαλέξουμε το ένα ή το άλλο στρατόπεδο ληστών!

Να σταματήσει εδώ και τώρα οποιαδήποτε εμπλοκή της Ελλάδας, να κλείσουν όλες οι βάσεις που σκορπούν το θάνατο, αιματοκυλάνε λαούς, διαλύουν χώρες για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών κολοσσών. Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές που είναι εκτός συνόρων.

Ο λαός μας πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει μεγάλο τίμημα, με μειώσεις μισθών, συντάξεων, εισοδήματος, με σκληρή φορολογία, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, για να ανακάμψουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Οι αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, που δεν έχουν σταματημό τους τελευταίους μήνες, διαλύουν τους οικογενειακούς μας προϋπολογισμούς. Οι αυξημένες τιμές των ενοικίων, οι εξωφρενικές τιμές στα καύσιμα, η ακριβοπληρωμένη υγεία και παιδεία, η αύξηση της φορολογίας τσακίζουν το εισόδημα μας όταν η φορολογία για τις μεγάλες επιχειρήσεις μειώνεται συνεχώς. Τελικά η οικονομία «έχει αντοχές» μόνο όταν πρόκειται για τους επιχειρηματικούς
ομίλους και τις ΝΑΤΟικές δαπάνες! Δεν αντέχει όταν πρόκειται για την υγεία μας, για τη μόρφωση των παιδιών μας, για την ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος που πλήττεται. Οι αυξήσεις-ψίχουλα που νομοθετεί η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας να ακυρώνει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, δεν λύνουν το μεγάλο πρόβλημα των αυξήσεων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα, στο ρεύμα, στο νερό και των χαμηλών μισθών.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο βιώνουμε: Μονίμως η εντατικοποίηση στα κόκκινα, ατέλειωτα ωράρια και απλήρωτες υπερωρίες, μισθοί πίσω από τις ανάγκες. Οι μεγάλες ελεγκτικές-συμβουλευτικές εταιρίες έχουν σκάσει από τα κέρδη, δίνουν κάποιες αυξήσεις για να «χρυσώσουν το χάπι» σε συνάδελφους που δουλεύουν σε εξοντωτικούς ρυθμούς, που λόγω και της τηλεργασίας καλούνται να πληρώσουν υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος. Συνάδελφοι σε λογιστικά γραφεία εργάζονται με μόνιμα ξεχειλωμένα ωράρια, αμείβονται με 500-600 ευρώ, με μαύρα και πασχίζουν να δουν τί θα πρωτοπληρώσουν! Όλα αυτά ενώ υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να απολαύσουμε τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας για να έχουμε όλοι δουλειά, με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, να εργαζόμαστε λιγότερες ώρες, να αυξηθεί ο ελεύθερος χρόνος!

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από κυβερνητικούς σωτήρες. Την είδαμε την «προκοπή» τους! Μας φόρτωσαν με ένα σωρό αντεργατικούς νόμους για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερα κέρδη οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη σε αυτούς που μας λένε «κάνε υπομονή» μέχρι να ξανάρθει η ανάπτυξη. Είτε σε ανάπτυξη, είτε σε κρίση, θυσιάζουν την ζωή την δική μας και των παιδιών μας για τους «εθνικούς στόχους»! Αυτόν τον βρώμικο ρόλο παίζουν οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που πασχίζουν να ξεπλυθεί η πολιτική που θέλει τον εργαζόμενο, τον λαό να πληρώνει διπλά και τρίδιπλα τα κέρδη του κεφαλαίου.

Ασπίδα προστασίας μας και διέξοδο στα προβλήματα μας μπορούμε να βρούμε μέσα από την οργάνωση και τον συλλογικό αγώνα, ενάντια στην ασφυκτική κατάσταση που ζούμε, για καλύτερους μισθούς και δικαιώματα, για καλύτερους όρους δουλειάς. Η πάλη για υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), στη βάση του επικαιροποιημένου σχεδίου της ΠΟΛ, μπορεί και θα είναι επιτυχημένη μέσα από την μεγαλύτερη συμμετοχή και δράση των συναδέλφων στο σωματείο.

Ελπίδα η πάλη των λαών!

Άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο των ληστών!

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

Δυναμώνουμε τον αγώνα και διεκδικούμε:

  • Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις και υποχρεωτική εφαρμογή.
  • Επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό μισθό
  • Γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
  • Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην Ενέργεια, στα καύσιμα.
  • Διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, στην πρόνοια, στην εκπαίδευση

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Όλες και Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις