Εδώ και τώρα να αποσυρθεί η συμφωνία για τις βάσεις!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Αυτές τις ημέρες η Κυβέρνηση της ΝΔ τρέχει να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή την κατάπτυστη Συμφωνία για τις βάσεις που μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο, βάζοντας τον λαό μας σε νέες περιπέτειες και κινδύνους.

Αυτό συμβαίνει σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες μας, ζούμε συνεχώς με την ανασφάλεια και τα αδιέξοδα που μας δημιουργούν οι συνέπειες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Από τη μία η ακρίβεια που τσακίζει το εισόδημά μας και από την άλλη ο λαός μας μπαίνει σε νέες περιπέτειες, με την μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην αντιπαράθεση με Κίνα-Ρωσία για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς!

Η λεγόμενη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντική Συνεργασία (ΣΑΑΣ/MDCA), που ετοιμάζεται να υπογράψει η κυβέρνηση της ΝΔ, αναβαθμίζει τις ήδη υπάρχουσες αμερικανο-νατοϊκές βάσεις και υποδομές, στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο, στο Λιτόχωρο, στη Λάρισα! Ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιείται για τα ευρωατλαντικά συμφέροντα και σχεδιασμούς οποιαδήποτε στρατιωτική και πολιτική υποδομή, μετατρέποντας την χώρα μας σε στόχο αντιποίνων!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας το έργο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, μπλέκει ολοένα και πιο βαθιά τη χώρα στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ για λογαριασμό των μονοπωλιακών ομίλων! Γιατί ενώ οι λαοί είναι πάντα οι χαμένοι των ιμπεριαλιστικών πολέμων, οι μονοπωλιακοί όμιλοι τρέχουν να πάρουν κομμάτι από την λεία, όπως οι Έλληνες εφοπλιστές για τις μπίζνες με το αμερικάνικο LNG που θα ακριβοπληρώσει ο λαός!

Αυτός ο δρόμος είναι βαμμένος με το αίμα των λαών της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, της Παλαιστίνης, της Συρίας, ενώ οι λαοί των υπόλοιπων χωρών πλήρωσαν και πληρώνουν με την ακρίβεια, τις μειώσεις μισθών, τον αυταρχισμό στο όνομα «των ανθρωπιστικών» πολέμων του ιμπεριαλισμού.

Οι επικλήσεις τους στο συναίσθημα με λέξεις όπως «δημοκρατία», «ελευθερία», «αντιφασισμός», «αλληλεγγύη» είναι τόσο υποκριτικές όσο και όταν μιλάνε για προστασία του λαού μας από την πανδημία ή την ακρίβεια.

Τα δήθεν «αμυντικά οφέλη» της ΝΑΤΟικήςλυκοσυμμαχίας, θυμίζουν ανέκδοτο όταν οι Τουρκικές παραβιάσεις φτάνουν σιγά-σιγά στην Κέρκυρα και ο Υπουργός Αμυνας παραδέχεται ότι «Δεν είναι η καλύτερη εποχή να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ»! Αν έχεις τέτοιους «φίλους» τί τους θέλεις τους εχθρούς!

Μπροστά σε αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις καλούμε κάθε συνάδελφο να πάρει θέση ώστε να δυναμώσει και να μαζικοποιηθεί ο αγώνας μας για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ανταγωνισμούς.

Έχουμε την δύναμη, μέσα από την οργανωμένη πάλη μας να βάλουμε την σφραγίδα μας στις εξελίξεις. Να συμβάλλουμε ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική ειρήνη, τη φιλία, την αλληλεγγύη, τις σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με άλλους λαούς.

Διεκδικούμε ακόμη πιο μαζικά και μαχητικά:

  • Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.
  • Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο και στη Λάρισα. Να κλείσουν άμεσα όλες οι ευρωατλαντικές υποδομές, να μη χρησιμοποιηθεί καμιά για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
  • Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα!

Τα συμφέροντα του λαού μας όχι μόνο δε βρίσκονται στην βαθύτερη εμπλοκή σ’ αυτούς τους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, αλλά στην άμεση απεμπλοκή από αυτούς.

Δίνουμε μαζική και μαχητική απάντηση, συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο στις 12 ΜΑΗ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ στις 7ΜΜ.


Κατηγορίες: Δελτία Τύπου