Σας προσκαλούμε στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του σωματείου μας

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΙΟΥΝΗ 2022, στις 7μμ στην αυλή του Μουσείου Π.Ε.Κ.Α.Μ. (Αγίων Ασωμάτων 31, Αθήνα

 • ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ & ΕΝΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΣΕ
 • ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 18 & 19 ΙΟΥΝΗ
 • ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το σωματείο μας μπαίνει  μπροστά για την διεκδίκηση υπογραφής κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) που να καλύπτει τους εργαζόμενους σε λογιστήρια εταιρειών, λογιστικά γραφεία και ελεγκτικές/συμβουλευτικές και λογιστικές εταιρείες. Αυτή είναι η μόνη λύση για τους εργαζόμενους που βλέπουν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται κάτω από την ακρίβεια, τον ελεύθερο χρόνο να μην υπάρχει, την εντατικοποίηση της δουλειάς να έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα. Στην ΓΣ θα συζητήσουμε τα επόμενα βήματά μας για την μεγάλη μάχη της υπογραφής της ΣΣΕ.

Παίρνουμε την σκυτάλη από τα μεγάλα συλλαλητήρια του προηγούμενου διαστήματος και την επιτυχία της απεργίας της 1ης Μαΐου, όπου χιλιάδες εργαζόμενοι συναντηθήκαμε στον δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης. Παίρνουμε δύναμη από άλλους κλάδους που πρόσφατα υπέγραψαν ΣΣΕ με αυξήσεις και αύξηση δικαιωμάτων (Οικοδόμοι, Cosco κ.α.)

Συντονίζουμε την δράση μας με άλλες εργατικές οργανώσεις συμμετέχοντας στην πλατιά πανελλαδική σύσκεψη του ΠΑΜΕ! Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η οργάνωση όλων των συναδέλφων στο σωματείο, με μεγαλύτερη ορμή και αποφασιστικότητα. Σε κάθε χώρο δουλειάς να υπερασπιστούμε τα δικαιωματα μας και να διευρύνουμε τις διεκδικήσεις μας.

Γιατί:

 • ακούμε σχεδόν καθημερινά το τελευταίο διάστημα ότι κάποιος συνάδελφος παραιτήθηκε λόγω της πίεσης και της έντασης της δουλειάς.
 • οι εργαζόμενοι συζητάμε με κάθε ευκαιρία τη δυσαρέσκειά μας για την εντατικοποίηση και τις συνθήκες εργασίας, τη συνεχή πίεση να πιαστούν οι στόχοι και οι άπιαστες προθεσμίες.
 • ο κλάδος μας, παρά την κρίση και την πανδημία, παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη (ειδικά τα μεγάλα μονοπώλια του κλάδου που παρουσιάζουν κάθε χρόνο κέρδη-ρεκόρ), ενώ οι εργαζόμενοι προσλαμβάνονται με όλο και χειρότερους όρους και σε πολλές περιπτώσεις ο μισθός δεν φτάνει για να βγει ο μήνας.
 • οι όποιες αυξήσεις δίνονται, συνδέονται με αξιολογήσεις-εργαλεία εκβιασμού για να δουλεύουμε χωρίς ωράρια, ανεχόμενοι όλο και χειρότερες εργασιακές συνθήκες.
 • λόγω της ακρίβειας όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουμε το δίλημμα να πάμε στο γραφείο καταναλώνοντας βενζίνη ή να κάτσουμε σπίτι και να καταναλώσουμε ρεύμα.

Οι εργοδότες λένε «έτσι είναι το επάγγελμα». Εμείς λέμε, τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν!

Δεν είναι λύση το να γίνουμε νομάδες και να αλλάζουμε εταιρεία κάθε τρεις και λίγο μπας και καταφέρουμε να δούμε αύξηση ή βελτίωση των συνθηκών. Εξάλλου δεν έχουμε να σκεφτούμε μόνο το ύψος του μισθού, αλλά τις ώρες εργασίας που απαιτούνται από την εργοδοσία, τις ευθύνες και την πίεση, την 24ώρη διαθεσιμότητα. Στοιχεία που και με την επέκταση της τηλεργασίας παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας στον κλάδο.

Δεν είναι λύση η αναμονή μήπως κάποια άλλη κυβέρνηση μας «χτυπήσει» λιγότερο. Άλλωστε η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες οι προηγούμενες ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, έφεραν πολλούς αντεργατικούς νόμους που προκάλεσαν δραματικές επιπτώσεις στη ζωή των εργαζομένων, στους μισθούς, στα ωράρια, στις εργασιακές σχέσεις, με αποκορύφωμα τον νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη. Όπως και σε όλες τις πτυχές της ζωής μας όπως στην ασφάλιση, στην εκπαίδευση των παιδιών μας, στην υγεία.

Η τεράστια αναντιστοιχία ανάμεσα στο πώς ζούμε και εργαζόμαστε, και στα τρελά κέρδη των μονοπωλίων του κλάδου δεν είναι κάποια παρέκκλιση αλλά η κανονική λειτουργία, για να διατηρούν και να αυξάνουν την κερδοφορία τους πρέπει τα δικά μας δικαιώματα συνεχώς να συρρικνώνονται!

Η απάντησή μας είναι:

 • η ενεργή, μαζική συμμετοχή και οργανωμένη πάλη για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) στην βάση του σχεδίου της ΠΟΛ για τον κλάδο. Είναι ο μόνος τρόπος να έχουμε σε κάθε χώρο δουλειάς ένα ελάχιστο πλαίσιο δικαιωμάτων, ώστε να μην είμαστε έρμαιο στις ορέξεις του κάθε εργοδότη για δουλειά με μισθούς κοροϊδίας, με ατελείωτα ωράρια, ανασφάλιστοι, χωρίς επιδόματα και δικαιώματα.
 •  η οργάνωση στο σωματείο μας πλάι στα ταξικά σωματεία, στο ΠΑΜΕ, παλεύοντας για
 • για την επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825 ευρώ κατώτερο μεικτό μισθό.
 • για την κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
 • για γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην Ενέργεια, στα καύσιμα.
 • για διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό-λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.
 • η οργανωμένη αντεπίθεσή σε αυτήν την πολιτική, για να μην πληρώσουμε το κόστος του πολέμου, όπως πληρώνουμε το κόστος της «ειρήνης» τους με το πιστόλι στον κρόταφο.

ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΛΗΣΤΩΝ-Δεν αποδεχόμαστε καμία θυσία για τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου. Καμιά εμπλοκή-καμιά συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

 • ο πανελλαδικός συντονισμός δράσης ταξικών σωματείων, ομοσπονδιών, φορέων και η αλληλεγγύη σε κάθε αγώνα που αναπτύσσεται!

Γινόμαστε πρωταγωνιστές των εξελίξεων! Έχουμε την δύναμη, όχι απλά να βάλουμε φρένο στην αντιλαϊκή επίθεση που αφορά όλες τις πτυχές της ζωής μας αλλά να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, για ζωή με αξιοπρέπεια και σύγχρονα δικαιώματα.

Με  αισιοδοξία και  πίστη στο συλλογικό αγώνα συνεχίζουμε!!!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

Πέμπτη, 2 Ιουνίου στις 7μμ, στην Αυλή του Μουσείου ΠΕΚΑΜ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις